Samsung Galaxy S6 uyumlu custom Android ROM’lar ile karşınızdayız. Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge akıllı telefonlar bildiğiniz gibi geçtiğimiz ay içerisinde kullanıma sunuldu.

Cihazlardaki TouchWiz arayüzü önceki versiyonlara kıyasla daha hafif ve hızlı olsa da Android dünyasında akıllı telefonlar her zaman custom ROM’larla özelleştirilebiliyor. Custom ROM’lar ile daha iyi pil ömrü ve performans elde etmek mümkün oluyor. Samsung özelinde küçük bir sıkıntı var, ürünlerde yeni Exynos yongaseti bulunuyor. Bu yongasetine uyumlu custom ROM’lar geliştirme süreci biraz zor. ROM’ların kurulumu sırasında aşamaları adım adım, doğru şekilde takip etmeniz önemli. Samsung Galaxy S6 uyumlu custom Android ROM’lara daha yakından bakıyoruz.

Samsung Galaxy S6 Uyumlu Custom Android ROM’lar

XtreStoLite Deodexed Mod Edition 1.2

SM-G920F / SM-G920I / SM-G920T

XtreStoLite-Deodexed-Mod-Edition-1.2-Samsung-Galaxy-S6-Uyumlu-Custom-Android-ROMlar

……………………………………………………………………………………

467 MB’lık boyutuyla küçük ve hafif bir TouchWiz tabanlı ROM olan bu araç daha sade bir TouchWiz deneyimi sunuyor. Stok G920I DVU1AOE3 Lollipop 5.0.2 firmware’ini esas alan ROM stok işletim sistemine kıyasla 1.5 GB daha az alan kaplıyor. XtreStoLite aynı zamanda çok sayıda ince ayar ve özellik de içermekte. 5 yollu reboot menüsü, yüksek ses uyarısının kaldırılması, firmware’e dahil edilmiş yeni SuperSU ve BusyBox, KNOX’un yok edilmesi, doğal görüşme kaydı desteği, çeşitli arayüz ince ayarları (S-Finder ve Quick Connect butonlarının bildirim alanından kaldırılabilmesi benzeri) gibi yeniliklerle geliyor. Ayrıca stok işletim sistemindeki bazı sorunlar da giderilmiş; bellek sızıntısı ve derin uykuya geçememe sorunu çözülmüş.

VN ROM

SM-G920F

VN-ROM-Samsung-Galaxy-S6-Uyumlu-Custom-Android-ROMlar

……………………………………………………………………………………

Bu ROM’da çok sayıda yeni özelliğin yer aldığını görüyoruz. Örneğin yeni bir modem baseband (XXU1AOE3) içeriyor ve Galaxy S6 Edge’deki “Edge Contacts” özelliği destekleniyor. Durum çubuğu saatini özelleştirme, klavye değiştirici bildirimini kaldırma, çoklu kullanıcı profilleri arasında geçiş, çeşitli yeni stok launcher ayarları, durum çubuğunda ağ bağlantısı hızını gösterebilme gibi yenilikler göze çarpıyor. Diğer ROM’lar gibi hafif olmasa da göz ardı edilmemesi gereken bir seçenek olduğu söylenebilir.

AllianceROM

SM-G920F

AllianceROM-Samsung-Galaxy-S6-Uyumlu-Custom-Android-ROMlar

 

Çok sayıda farklı tema seçeneği sunan AllianceROM Android deneyimini kişisel gereksinimleri için özelleştirmek isteyen kullanıcıları hedefliyor. Özellik listesinde ilgi çekici yenilikler var ve bunların bir kısmını başka custom ROM’larda görmek mümkün değil. AllianceROM’un en dikkat çekici özelliği güncel BusyBox ile Galaxy S6’nın root erişimini ön yüklü olarak sağlaması. Sqlite 3 script’leri kurulu geliyor, TouchWiz’in tüm stok özellikleri yer alıyor. Çok sayıda ince ayarın yapılmış olması da cabası.

WanamLite

SM-G920F

WanamLite-Samsung-Galaxy-S6-Uyumlu-Custom-Android-ROMlar

……………………………………………………………………………………

WanamLite bünyesinde yer verdiği özellik ve seçeneklerle daha çok stok Android sürümü görünümünü sergilese de tatmin edici bir kullanım deneyimi sunuyor. Stok kernel’de çeşitli ince ayarlar gerçekleştirilmiş; root erişimi ve BusyBox desteğinin ihmal edilmemiş olması sevindirici. ROM’la birlikte görüşmeleri kaydetme seçeneği, düzenlenmiş kamera uygulaması ve çeşitli arayüz iyileştirmeleri kullanıcıların elinin altında.

Samsung Galaxy S6 Edge Uyumlu Custom Android ROM’lar

CarHD ROM v.1

SM-G925F

CarHD-ROM-v.1-Samsung-Galaxy-S6-Uyumlu-Custom-Android-ROMlar

……………………………………………………………………………………

CarHD ROM Galaxy S6 Edge akıllı telefonda farklı bir kullanım deneyimi vaat ediyor. Firmware özelleştirmesinin karakteristik özellikleri hayli ilginç, yarı transparan arayüzü ya çok sevecek ya da arayüzden nefret edeceksiniz. Bu ROM son resmi firmware’i (XXU1AODG) esas alıyor ve ön yüklü olarak root erişimi, SuperSU ve BusyBox script’lerine ev sahipliği yapıyor. Stok firmware’den hoşlanmayan Galaxy S6 Edge kullanıcıları için değerlendirilebilecek bir seçenek.

VN ROM

SM-G925F

VN-ROM-S6-Edge-Samsung-Galaxy-S6-Uyumlu-Custom-Android-ROMlar

……………………………………………………………………………………

Normal Galaxy S6 modelini destekleyen bu custom ROM’un Galaxy S6 Edge akıllı telefonla uyumlu versiyonu da mevcut. VN ROM yeni modem baseband’i ile geliyor (XXU1AOE3) ve S6 Edge modelindeki “Edge Contacts” özelliğine destek sunuyor. Durum çubuğu saatini özelleştirme olanağı, klavye değiştirme bildiriminin olmaması, çoklu kullanıcı profili desteği, çeşitli yeni stok launcher özellikleri, durum çubuğunda bağlantı hızını gösterme gibi önemli özelliklere ev sahipliği yapıyor. Diğer ROM’lar kadar sade olmasa da denenmesi gereken seçeneklerden birisi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz