Samsung Galaxy S 5 Hayal Kırıklığı Yaşattı

Samsung Galaxy S 5 Hayal Kırıklığı Yaşattı

Samsung’un son piyasaya çıkardığı ve en çok güvendiği ürünü Galaxy S 5, oldukça fazla özelliğe sahip ancak buna rağmen bir türlü çıkış yakalayamadı. Beklenen satışın gerisinde kalmaya devam ediyor. 2014 yılı içerisinde Galaxy S 5 satışa sunuldu. Ancak ilk günden bu yana beklenen satış grafiğine bir türlü ulaşamadı. Hatırlatılması gerekir ise Samsung Galaxy S 3 ile 60 milyon satış yapmıştı. Ancak bir sonraki model Samsung Galaxy S 4’te Samsung Galaxy S 3 kadar satış grafiğine ulaşamadı. Son olarak da Galaxy S 5 ise bir önceki model Galaxy S 4’ten bile daha az satıldı.

Galaxy S 5 5,1 inç ekran, 16 megapiksel arka kamera, Snapdragon 801 işlemcisi ve parmak izi okuyucusu gibi özellikleri olmasına rağmen beklediği satış grafiğine ulaşamadı. Kamera özellikleri olarak da otomatik netleme, odağın seçilebilmesi, toza ve suya karşı dayanıklı oluşu, kalp atışı hızı bile ölçebiliyor. Bunun gibi birçok özelliğe sahip olmasına rağmen Samsung Galaxy S 5’in bu durumu firma yetkililerini oldukça şaşırttı.

Gelen bilgilere göre Galaxy S 5 ilk üç ayda 12 milyon sattı. Bu rakamı da Galaxy S 4 ile kıyaslayacak olur ise %40 daha az satış yapıldı. Plastik kasa ve yüksek fiyat sebebiyle bu düşüsün yaşandığı düşünülüyor.

Kaynak: scrool

Samsung Galaxy S 5 Hayal Kırıklığı Yaşattı
Samsung Galaxy S 5 Hayal Kırıklığı Yaşattı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz