Apple’a Ceza Geliyor

Apple’a Ceza Geliyor

Mtel, Peger markasının patentlerinin sahibi Apple’a patent ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı.  Mahkeme sonu ise 6 patent davasından 5’i kabul edildi ve dava da kabul edildi. Patent ile bir buluşun korunması şarttır bu kopyalanması engeller ve bu buluşu kullananlardan patent yoluyla para alınabilir. Biraz günümüzde para kapısı gibi gören şirketler vardır.

Peger markası 90’lı yılların ünlü markasıydı. Çağrı cihazı olarak adlandırılırdı. Peger artık unutulmuş bir haldeydi ki patent davası yüzünden adını tekrar duyurmaya başladı. Peger’in patentlerini geçen sene alan MTel ise patent davaları açmaya başladı ve Apple’a 6 patent ihlali yüzünden dava açtı.  Mahkeme ise bir patenti geçersiz sayarken verilerin aktarımı ile ilgili davaları kabul etti.

Eğer böyle gider ise Apple bu 5 patent davasından ceza alacak ve cezası ise yaklaşık 23,7 milyon dolar olacak. MTel açıklamasında Apple’ın takvim gibi birçok özelliği izinsiz kullandığını iddia ediyor. Bu patentlerin son kullanım tarihi aslında dolmuş durumda. Böyle dava açan firmalar önce sessiz kalıyor daha fazla tazminat alabilmek için ve daha sonra sürenin dolmasına yakın ise açıyor davayı. Batmaya başlayan eski firmalar sık sık bunu yapıyor. Apple’da bu nokta üzerinden bir savunma yaptı.

Kaynak: wallstreet

Apple’a Ceza Geliyor
Apple’a Ceza Geliyor

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz