BTK’nın hazırladığı, Elektronik Haberleşme Sektöründe Kıst Ücrete İlişkin Uygulama Esasları'na ilişkin düzenlemenin ayrıntıları hakkında bilgi veren Acarer, şunlar kaydetti

BTK’nın hazırladığı, Elektronik Haberleşme Sektöründe Kıst Ücrete İlişkin Uygulama Esasları’na ilişkin düzenlemenin ayrıntıları hakkında bilgi veren Acarer, şunlar kaydetti (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, yazılı açıklamasında, vatandaşların elektronik haberleşme sektöründe abonelik tesisi, numara taşıma, aboneliğini feshetmek istemeleri durumunda mağduriyet yaşadıklarını hatırlatarak, “Vatandaşlarımız abonelik tesisi, numara taşıma, aboneliğini feshetmek istemeleri gibi durumlarda almış oldukları hizmetlerin tamamından yararlandırılmış gibi ücret ödemek zorunda kalıyordu.

Aboneliğini sona erdirmek veya numarasını taşımak isteyen bir tüketici 1 gün veya 1 hafta hizmet almış olsa bile 1 aylık hizmet almış gibi fatura ödemek zorunda kalıyordu. Bu durum haklı olarak tüketicilerimizin mağduriyetine ve çok sayıda şikayetine konu olmaktadır” ifadesini kullandı.

Tüketicileri mağdur eden bu uygulamaya 1 Nisan’dan itibaren son verildiğini belirten Acarer, yeni düzenlemeye göre abonelerin yararlanmadıkları bir hizmetin bedelini ödemek zorunda kalmayacaklarını bildirdi.

BTK’nın hazırladığı, Elektronik Haberleşme Sektöründe Kıst Ücrete İlişkin Uygulama Esasları’na ilişkin düzenlemenin ayrıntıları hakkında bilgi veren Acarer, şunlar kaydetti:

“Kıst ücreti uygulaması getiriyoruz. Kıst ücreti, hizmetten faydalanılan gün sayısı, kullanılan dakika, veri ile orantılı olarak hesaplanan tahakkuka esas ücreti ifade etmektedir.

Artık aboneler kullandıkları gün sayısı, kullanılan dakika ve veri ile orantılı olarak hesaplanan fatura ödeyecek. Kullanmadıkları telefon ve internetin faturasını ödeyerek mağdur olmayacak.

Kıst ücret uygulamasının, hizmetin sunumunu takiben ücretin tüketiciden tahsil edildiği aboneliklerdeki yani faturalı temel elektronik haberleşme hizmetleri ses, SMS ve veri için geçerli olacak.

Abonelik tesisi, abonelik feshi, numara taşıma, aboneliğin dondurulması, abonelik devri, nakil gibi durumlarda kıst ücret uygulanacaktır.”

1- Kıst ücretin hizmetten faydalanılan gün sayısı, kullanılan dakika, veri, vb. ile orantılı olarak hesaplanan tahakkuka esas ücreti ifade ettiği,

2- Kıst ücret uygulamasının; hizmetin sunumunu takiben ücretin tüketiciden tahsil edildiği aboneliklerdeki (faturalı) temel elektronik haberleşme hizmetleri (Ses, SMS, veri) için geçerli olduğu,

3- Abonelik tesisi, abonelik feshi/numara taşıma, aboneliğin dondurulması, abonelik devri, nakil gibi durumlarda kıst ücret uygulanacağı,

3- İşletmecilerin kıst ücret uygulamasına ilişkin hesaplamayı sadece süre bazlı olarak veya hem abone tarafından gerçekleştirilen kullanım miktarının hem de kullanım süresinin birlikte göz önünde bulundurulduğu yaklaşımla yapabileceği,
hususları hüküm altına alınmıştır

BTK’nın yaptığı bu uygulama telefon ücretlerine ne kadar ucuz veya pahalı yansıyacak ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz