Rusya  DNA Havuzu Oluşturma Çabasında

İnsanlar yaşamları boyunca vücutların da olan biten olayları hep merak etmiş ve bu konuda büyük araştırmalar yapmıştır. Bu araştırmalara yani belki de bir sonuca varamayacak araştırmalara büyük paralar harcayarak deneylerine devam etmişlerdir. Gelecek ve geçmişten izlerin neler olduğu ya da olacağı bu araştırmalar sonucunda çıkması beklenmekte. Bu tür araştırmaların faydalarını büyük ölçüde göreceğini düşünen devletler yıl içinde harcadıkları bütçelerin büyük kısmını bu çalışmalara ayırırlar. Bu ülkelerden sıralayacak olursak ABD, Rusya, Çin ve bir kaç büyük devleti sıralayabiliriz. Yapılan bu araştırmalardan gündemde olan bir tanesini de Rusya da bulunan Moskova devlet üniversitesinin yaptığı ve Rusya devletinin büyük paralar aktardığı dünya da bulunan bütün canlıların genlerinin belli bir çatı altına toplanacağı çalışmadır.

Rusya devletinin yapacağı bu çalışmada sadece şu anda dünya üzerinde yaşayan canlılar değil diğer bu zamana kadar yaşamış canlılarında DNA sı toplanacak. Yapılacak çalışmaya bir hedefte konulmuş durumda olabilecek bütün aksilikler göz önüne alınarak bu çalışmanın 2018 yılında tamamlanacağı öngörülmektedir. Yapılan çalışma sonrası yaklaşık 430 kilometrekare içinde olacak devasa bir DNA havuzu oluşturulması planlanmaktadır.

Üniversitenin yaklaşık 190 milyon dolar ile yapacağı bu proje merakla bekleniyor. Bu tür projeler ile uğraşan birçok devletin olduğu da konunun önemini vurgulamaktadır.

 

Rusya  DNA Havuzu Oluşturma Çabasında
Rusya  DNA Havuzu Oluşturma Çabasında

Kaynak: geek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz