Son yıllarda gelişen video teknolojileri, bir taktik savaşına dönüşmeye doğru gidiyor. Firmaların ardı ardına tanıtımını yaptıkları ürünlerde tanıttıkları yeni video teknolojileri, üreticilerle beraber son kullanıcılar arasında da bir rekabete dönüyor. En son tanıtılan 4K video teknolojisinin işlemcilerindeki gücünü göstermek isteyen chipset sektörünün öncü firmalarından Qualcomm, ürettiği chipsetlerin video teknolojilerine etkisini göstermek için kullanıcıları arasında bir 4K video çekme yarışması düzenledi.

Kullanıcıların maksimum 2 dakikadan oluşan kısa filmlerle katılacağı yarışmanın büyük ödülü ise tamı tamına 25 bin dolar. İkinci seçilen videoyu hazırlayan kullanıcıya 10 bin, üçüncü kullanıcıya 4 bin dolar ödül verileceği açıklanan yarışmada konu yok. Yani kullanıcılar istedikleri türden videoyla yarışmaya katılabilecek. Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Çin ve Hindistan ülkelerinde yaşayan katılımcıların çalışmalarının kabul edileceği yarışma LG G3, Galaxy Note 4, Sony Xperia Z3 gibi yalnızca 4K video çekimi yapabilen Snapdragon işlemcili telefonlarla gerçekleştirilecek.

Katılımcılar videolarını 16 Ocak 2015 tarihine kadar Youtube ve Çin’in sosyal video paylaşım sitesi Youku’da paylaşabilecek. Paylaşılan videolar teknik ekip tarafından inceleme ve değerlendirmeye alındıktan sonra kazanan telefon sahipleri 31 Mart 2015’te yapılacak açıklamada duyurulacak. Dünyadaki en iyi performanslı akıllı telefon işlemcisi üreticisi Qualcomm, ürettiği chipsetlerin telefon kalitesine etkisini göstermek için bu tür etkinlikleri sık sık düzenleyeceğini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz