Her geçen gün hayatımızın bir parçası olmaya devam eden Facebook, artık alışkanlıklarımızı değiştirecek noktaya ulaştı. Arkadaşlarımızla gittiğimiz mekânları, yediğimiz yemekleri ve beğendiğimiz kıyafetleri dahi Facebook profilimizden paylaşır hale geldik. Bunun bilincinde olan Facebook, bir yandan popülaritesini arttırırken bir yandan da bizler için kullanışlı uygulamalar hazırlamaya devam ediyor.

Facebook, ‘’Safety Check’’ isimli yeni uygulamasıyla dikkatleri bir kez daha üzerine çekmeyi başardı. Bu özellik, deprem ve benzeri doğal afetlerde kullanılabilecek. Böyle anlarda güvende olduğunuzu ’’Safety Check’’ özelliğiyle yakınlarınıza bildirebileceksiniz. Böylece yakınlarınız, tehlike altında olmadığınızı öğrenebilecek. İnsanların, bu tür önemli olaylarda ilk olarak sosyal medya araçlarına bakması, böylesi bir uygulamanın daha popüler hale gelmesini sağlıyor.

Bu uygulama, Türkçe olarak ‘’Güvendeyim’’ mesajı içeriyor. Uygulamanın kısa süre içerisinde milyonlara ulaşması beklenirken doğal afetler esnasında olası bir karmaşanın da önüne geçmesi amaçlanıyor. Uygulamanın kullanılabilmesi için konum bilgilerinin açık olması şart. Konum bilgilerinizi Facebook profilinize eklemeniz durumunda bu uygulamayı kullanabileceksiniz. Japonya’da 2011 yılında yaşanan tsunami ve deprem faciası, bu uygulamanın hazırlanmasında önemli bir yere sahip.

Facebook tarafından bu bölgede yapılan araştırmalar, böylesi bir uygulamaya ihtiyaç duyulduğunu göstermiş. Bu noktadan yola çıkarak Safety Check uygulamasını hazırlayan Facebook, söz konusu uygulamayı uluslararası arenaya taşımış durumda. Yani bu uygulama, sadece Japonya’da değil, tüm dünya genelinde sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz