Qualcomm Snapdragon 810 Samsung İçin Hazır

Samsung Galaxy S6 rumuzla gelmesi beklenen  yakındaki amiral gemisi cihaz için Qualcomm Snapdragon 810 işlemcinin kullanılmayacağını ya da bazı cihazlarda kullanılacağını haberini almıştık. Bunun nedeni ise Samsung’un test aşamalarında rastladığı aşırı ısınma sorunlarıydı.

Başka bir açıklamaya göre bu kararın nedeni Koreli şirketin kendi cihazları ile kendi Exynos yongaları oluşturmaya çalışmasından kaynaklıydı. Ama işlemciler söz konusu olduğunda Qualcomm’un hala büyük bir oyuncu olduğu kabul edildi ve yeni bir rapor da ısıtma sorunları aşmak için yonga setinin yeniden tasarlaması için çalıştıkları söylendi. Samsung Mart ayında bu yonga setinin olmasını sağlayabilir.

Samsung şirketin bir sonraki amiral gemisi cihazını açıklamak için MWC 2015’yi bekliyor ve Mart ayında planlanmış bir tanıtım olacak.  Cihazları da Mart  ya da ondan sonra satışa sunacak.

 

Qualcomm Snapdragon 810 Samsung İçin Hazır
Qualcomm Snapdragon 810 Samsung İçin Hazır

LG de LG G Flex 2 Snapdragon 810 işlemciyi kullandı ve bu ay Güney Kore’de satışa sunulan cihaz hakkında hiçbir aşırı ısınma sorunu bildirilmedi. LG sadece CPU ile ilgili olmadığını belirtti ama aynı zamanda bu ısıyı dağıtmanın cihazın tasarımına bağlı olduğunu da söyledi.

Kaynak: Phone Arena

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz