Uzun yıllar önce Winning Eleven serisiyle futbol oyunları piyasasını ele geçiren Konami şirketi, daha sonra da PES serisiyle futbol severleri coşturmayı başarmıştı. Ancak ne var ki, bu alanda büyük bir yatırım yapan EA Sports, kendisini her yıl geliştirerek son 4-5 senedir sektörde liderliği ele aldı. FIFA, yeni geliştirilen oyun motorunun her sene üzerine ekleyerek ve Ultimate Team gibi bir modla da ayrı bir dünya yaratarak başarıdan başarıya koşarken, Japon firma Konami’nin PES’i ise sadık hayranlarının bile önemli bir kısmını kaybetmekten kurtulamadı.

PES 2014 için Fox Engine adı verilen özel bir oyun motoru geliştirilerek oyunun baştan aşağı değişmesi ve yapılanması umulmuştu. Konami’nin büyük umutlarla piyasaya sürdüğü bu oyun, hayal kırıklığı yaratarak hiçbir şekilde bekleneni verememişti. Konami, daha sonra bu hayal kırıklığının altından kalkmak için PES 2015 için daha sıkı hazırlanmaya başladı.

FIFA 15 piyasaya çıksa da, PES 2015’in piyasaya çıkması için hala 1 aydan fazla bir süre bulunuyor. Konami’nin üreticiliğini üstlendiği PES 2015’in 13 Kasım’da raflarda yerini alması ve futbol severlerle buluşması bekleniyor.

Şu ana kadar oyundan gelen ekran görüntüleri ve açıklamalar, Konami’nin en azından PES 2014’ten daha iyi bir oyun yaptığı yönünde. Ancak yeni oyunun FIFA’yı geçebileceği konusunda hala büyük bir kesim ümitsizliğini koruyor.

Konami aynı zamanda internet sitesinde yayınladığı bir tabloyla PES 2015’in konsol performansı nedir ne değildir, onu da açıkladı.

Konami’den gelen tabloya göre oyun hem PS3’te hem PS4’te hem de Xbox One’da 60fps’de çalışacak ve bu noktada aralarında bir fark olmayacak. Ancak görüntü kalitesi açısından PS4’ün büyük bir avantajı olacak. PS3 ve Xbox One’da oyun 720p kalite ile futbol severleri karşılarken, PS4’teki kalite ise 1080p olacak ve fark yaratacak.

Çıkışı merakla beklenen ve şu an futbol oyunları arasında 2 numara olarak gösterilen PES serisinin 2015 versiyonu sadık hayranları tarafından hala büyük bir merakla beklenmekte. Ancak şu ana kadar seri hakkında son yıllarda olduğu gibi büyük bir değişikliğin olmadığını da belirtmek gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz