Orange Pi Raspberry Pi Klonunu Sunuyor

Raspberry Pi, bir ARM işlemci ile küçük, düşük maliyetli, düşük güç tek kartlı bilgisayar sunuyor. Bu tam bir hız canavarı değil ama Raspberry Pi Vakfı ilginç şeyler yapmak için küçük bilgisayarı 35 dolar veya altında fiyat etiketi ile bir arada sunacak. Eğitimciler, bilgisayar korsanları ve meraklıları büyüyen topluluğuna birimler sayesinde milyonlarca sevki Raspberry Pi ile yapabilecek.

Biraz daha güç arıyorsanız ama diğer seçenekleri değerlendirmek istiyorsanız Orange Pi denilen cihazlar ile yeni bir dizi de dahil olmak üzere sunulan alternatiflerden yararlanabilirsiniz.

Orange Pi yapımcıları Raspberry Pi boyutuna benzer tek kartlı bilgisayarlar üretti. Fakat bu küçük adamlar Allwinner ARMv7 çok çekirdekli işlemciler yerine ARM11 mimarisi ile yavaş Broadcomm çip tarafından desteklenmektedir.

CNX-Yazılım Orange Pi’nin üç model olduğunu belirtiyor. ARM Mali-400 grafik iki özelliği Allwinner A20 çift çekirdekli çipleri, üçüncü PowerVR SGX544MP2 grafik ile bir Allwinner A31s dört çekirdekli işlemciye sahip.

Her model 802.11b / g / WiFi ve Gigabit Ethernet, birden fazla USB bağlantı noktası, HDMI çıkışı, AV bağlantı noktalarını ve genişletme başlıkları bulunmaktadır.

Her ürün 1 GB RAM sahiptir ancak depolama yapılandırmaları ile, modelden modele farklılık bazı özellikler yerleşik NAND flash depolama yanı sıra microSD kart yuvası barındırmaktadır.

Fiyatlar yaklaşık 40  ve 69 dolar arasında değişir ve AliExpress bir Orange Pi, Pi Orange Mini ya da Turuncu Pi Plus’ı sipariş edebilirsiniz.

Sadece geliştirici topluluğu için aynı tür ürün istiyorsanız ve gerçek bir Raspberry Pi’yi tercih edebilirsiniz.

 

Orange Pi Raspberry Pi Klonunu Sunuyor
Orange Pi Raspberry Pi Klonunu Sunuyor

Kaynak: CNX

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz