Ok Google Chromebook Üzerinde Çalışabilir

Google Chrome web tarayıcısı ve Chrome OS, bir yıl boyunca Ok Google özel kelimesi algılamayı desteklemiştir. Konum çubuğuna // bayrakları deneysel OK Google özelliğini bulmak ve etkinleştirmek düğmesini tıklatın ve sadece chrome yazdıktan sonra bunu yapın.

Yakın zamana kadar sadece yeni bir sekme açtıktan sonra web’de arama yapmak için sesinizi de kullanabilirsiniz izin verdi. Şimdi hep sizi dinliyor ve böylece Chromebook‘u yapılandırmak için bir yol var.

Google’ın François Beaufort Chrome OS dev kanalını çalışan bir Chromebook’u gerekeceğini belirtiyor. Eğer özel kelimesi donanım algılama açtığınızda Chrome OS ayarlarına gidin ve etkinleştirmek için bir seçenek olan Ok Google’ı tıklayın.

Bu işlem tamamlandıktan sonra, sesli Chromebook‘unuz açıldığında her zaman arama kullanabilir ve ekran kilidi açılabilir. Boş bir sekme açık olup olmadığını fark etmez. Duvar kağıdı seçerken bir film izlerken internette sörf yapabilirsiniz. Bir web sayfası için arama yapmak isterseniz sesli söyleyebilirsiniz.  Hatta hava durumu sorabilir ve yarın yağmur yağacak mı diye de sorabilirsiniz.

 

Ok Google Chromebook Üzerinde Çalışabilir
Ok Google Chromebook Üzerinde Çalışabilir

Kaynak: GigaOM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz