Office 365 sistem yöneticisi olarak kullanıcılarınızın Office 365’i nasıl kullandıklarını bilmek sizin için son derece önemli. Bu bilgi, hizmeti verimli biçimde izlemenizi, sorunları tanımlamanızı, destek ve eğitimi planlamanızı, daha sonra da yönetime yaptıkları yatırıma ilişkin rapor vermenizi sağlar. Bugün yeni raporlama portalını duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Bu portal size Office 365 hizmetlerinin nasıl kullanıldığına dair değerli kavrayışlar kazandıracak, bireysel kullanıcı düzeyinde ayrıntılı bilgiyi doğrudan yeni Office 365 yönetim merkezinde sağlayacak.

Üstelik hemen!

Yeni raporlar ile eyleme dönüştürebileceğiniz bilgi

Yaklaşık bir yıl önce Office 365’teki raporları yenileme sürecini başlatırken, müşterilerin geri bildirimlerini daha en başından geliştirme sürecine dâhil etmek bizim için çok önemliydi. Yeni raporlama portalının birinci sürümünde yeni bir etkinlik panosu ve çok gelişmiş kullanıcı deneyimiyle tüm Office 365 hizmetlerinde tutarlı kavrayışlar sağlayan birçok yeni

Office365_yonetim_merkezi

Etkinlik panosu ile görünür Office 365 kullanımı

Yeni raporların merkezinde yer alan hizmetler arası portal, kurumunuzdaki Office 365 kullanımını daha net görmenizi sağlıyor, karar verme veya yönetime rapor verme süreçlerinizi kolaylaştırıyor. Grafikler, önemli verileri görselleştirmenize, bu sayede bilgileri kolayca kavramanıza yardımcı oluyor. Hem her iş yükünü kaç kullanıcının kullandığını, hem de her üründeki etkinliklerin temel bir özetini göreceksiniz. Eğilimleri tanımlama amacıyla, raporları farklı raporlama dönemlerine göre (7, 30, 60, 90 gün) pivot tablolarla düzenleyerek de kullanabileceksiniz.

Kullanım bilgileri kısa sürede önünüze gelsin

Kurumlar, Office 365 kullanımına yaptıkları yatırımın getirisini net olarak görmek isterler. Office 365 sistem yöneticilerinden, özellikle başlangıç aşamasında, kullanıcıların platforma gösterdikleri uyuma dair haftalık, hatta günlük raporlar istenir. Yeni raporlama portalı, Office 365 abonelerinizin kullanımına ve her iş yüküne özgü bilgileri göstererek Office 365 aboneliğinizin size kazandırdığı değeri kolayca görmenizi sağlar.

Kullanıcılarınızın bireysel olarak hizmeti nasıl kullandıklarını anlayın

Yeni raporlar, tek tek hizmetler düzeyinde bilgilere inmeniz ve bireysel kullanıcı düzeyindeki verilere erişmeniz yeteneğini kazandırır. Kullanıcılarınız arasında Office 365 üretkenliğini ve kullanımını geliştirmek, bu temelde etkili eğitim ve iletişim planları yapmak için her hizmete ait gelişmeleri, bünyenizdeki son kullanıcıların bireysel olarak bu hizmetleri nasıl kullandıklarını ya da çoğu kez daha önemlisi, nasıl kullanmadıklarını anlamanız gerekir. Daha ayrıntılı bilgi almak için yalnızca portaldaki ilgili kutucuğu tıklayın. Burada raporun tamamını CSV formatına aktarabilir, örneğin Excel’de açıp, verileri filtre ya da pivot tablolarla düzenleyerek kolayca çözümleyebilirsiniz.

Office365_yonetim_merkezi2

Yakında daha fazlası geliyor

ABD, Avustralya ve Kanada’da bulunan müşterilerimiz aşağıdaki raporları bugünden itibaren kullanabilir:

  • Aktif Office 365 kullanıcıları
  • E-posta etkinliği
  • Office etkinleştirme

Raporlar, Avrupa, Pasifik Asya ve Latin Amerika ülkelerinde Nisan’dan itibaren kullanılabilecek. Raporlama bağlantısını doğrudan yeni yönetim merkezinin ana sayfasında ve sol taraftaki menüde göreceksiniz.

Bu yalnızca başlangıç. Nisan’da ABD, Avustralya ve Kanada’da, Mayıs’ta Avrupa, Pasifik Asya ve Latin Amerika ülkelerinde olmak üzere, yakında SharePoint ve OneDrive kullanımı, Yammer ve Skype Kurumsal etkinliğine dair kavrayış kazandıran başka raporları da kullanımınıza sunacağız. SharePoint ve OneDrive İş’te kullanıcı etkinliğine ve Office 365 ile (örneğin hizmete erişim için hangi tarayıcı veya işletim sistemini kullandıkları gibi) kullanıcı etkileşimine odaklı yeni raporlar da kademeli olarak eklenecek.

Eski yönetim merkezindeki raporlar, yeni rapor portalına eşdeğeri bir rapor ekleninceye kadar kullanılabilecek. Yeni portalda, raporları aradığınız bilgiyi bulmanızı kolaylaştıracak şekilde düzenliyoruz. Eski raporların bire bir aynısını görmeyeceksiniz. Yerine, size daha fazla kavrayış kazandıran daha gelişmiş yeni raporlar bulacaksınız.

Ayrıca, kurumunuzun Office 365 kullanım verilerini kullanıcı bilgileriyle birleştirerek, size kullanıcılarınızın Office 365’i nasıl kullandıklarına dair daha zengin kavrayış kazandıracak Power BI İçerik Paketi de sağlayacağız. Bu içerik paketiyle, örneğin bölüm ya da bölge gibi özelliklere göre e-posta kullanımını pivot tablo veya grafiklerle görebileceğiniz gelişmiş çözümleme senaryoları oluşturabilecek, kurum içinde bilgileri daha kolay paylaşabileceksiniz. Power BI İçerik Paketi Haziran’da kullanıma sunulacak.

Yeni gizlilik özellikleriyle kullanıcı düzeyindeki bilgileri anonimleştirilmiş kullanıcı bilgileriyle değiştirerek hem kullanıcıların gizliliğini koruyacak, hem de kurumsal gereklilikleri karşılayacaksınız.

Sonbahar aylarında size kullanım verilerine programlamayla erişiminizi ve bu verileri şirketinizin raporlama portalı gibi özel uygulamalara entegre etmenizi sağlayacak genel API’ler sağlayacağız.

Haber Kaynağı: blog.microsoft.com.tr

Haberin Yazarı: Berfin Ötümlü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz