NVIDIA Tegra X1 Rekabette Önde

Bir ay önce NVIDIA yeni 64-bit Sekizli çekirdekli mobil işlemcisi Tegra X1’i açıkladı. Kompresörlü çipi cihazlarda göstermek de uzun sürmedi.

X1 son zamanlardaki testlerde yaklaşık 25.000 artı puan alarak hızının iyi olduğunu gösterdi AnTuTu, üzerinde 74.977 puana ulaştı.

CNXSoft NVIDIA’nin önceki Tegra çipi K1 ile Tegra X1’i karşılaştırdı.

Buna karşılık, X1 genel yüzde 30 iyileşme ile K1’i 57.040 puan geçerek uzaklaştırdınız. RAM işlemleri yüzde 20 daha hızlı ve buda diğerinden yaklaşık üç kat daha hızlı RAM hızı anlamına gelir

Tegra X1‘in 256 çekirdekli Maxwell grafik K1 cihazın 3-D grafik performansı üzerinde sadece hafif bir iyileşme olduğu söyledi ve onu 21.093 3-D grafik sınırına itti. Ancak, CNXSoft X1 testi yüksek çözünürlüğe sahip bir cihaz üzerinde yapıldığı için bu sonucun çıktığını düşünüyor. Karşılaştırma aynı model üzerinde yapılmış olsaydı o da yüksek sonuç ile çıkardı.

 

NVIDIA Tegra X1 Rekabette Önde
NVIDIA Tegra X1 Rekabette Önde

4K video oynatma desteği X1 çip ile birlikte Maxwell grafik çekirdeği ile yapılıyor. Çevresindeki tüm rakiplerini geride bırakmak için fazlasıyla yeterli dört ARM Cortex-A57 işlemci çekirdeği ve dört alt-güç Cortex-A53 çekirdeği kullanıyor.

Kaynak: CNXsoft

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz