Nokia’nın Küllerinden Doğan Yeni Tablet Jolla

Nokia’nın Küllerinden Doğan Yeni Tablet Jolla

Jolla, adlı şirket eski Nokia yöneticileri tarafından kurulan bir şirket olma özelliğine sahip. Tablet üreticiliği de yapan bu şirket Jolla adı altında tabletini gün yüzüne çıkarttı. 2048 x 1536 piksel çözünürlükte inç çözünürlüğü başına 330 piksel ile 7.85-inç kapasitif 5 noktalı çoklu dokunmatik IPS ekrana sahip olup içerisinde 64-bit 1,8 GHz dört çekirdekli İntel marka bir işlemcisi yanında mikro SD kart yuvası da bulunmakta. Wifi ve Bluetooth  4.0 özellikllerini destekleyen bu cihaz, iPad mini 3 ile eşit özelliklere sahip bu ürünün 2MP ön ve 5 MP arka kamerası mevcut. Bu kameralar ile HD video çekebilme olanağını da kullanıcılarına sunmuş olan Jolla, Nokia ruhunu öldürmek istemeyen yöneticileri ile birlikte piyasada yerini alacağa benziyor.

Jolla tablet Sailfish ve Jollanın kendi özel yazılımı ile Linux çekirdeğini birleştirerek mobil işletim sistemlerinden biri olan v2.0 ile çalışmaktadır.

Ancak Jolla tablet ya da telefon üretimine hız verdikten sonra Türkiye gibi teknoloji piyasası yüksek olan ülkelere reklam verebilir. Ancak bu konuları konuşmak için daha çok erken çiçeği burnunda teknoloji üreticisinin daha çok zaman çalışması gerekiyor. Sevindirici olan ise sektörün tek ellerden kurtulacak olması bu sayede insanlar gelişmiş teknolojileri rahatlıkla satın alabilirler.

Kaynak: forbes

Nokia’nın Küllerinden Doğan Yeni Tablet Jolla
Nokia’nın Küllerinden Doğan Yeni Tablet Jolla

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz