Hepimizin öyle ya da böyle bir zamanlar kullandığı veya ailesinde mutlaka birisinde bulunan Nokia telefonlar artık bu ismi kaybetmek üzere. Eskiden telefon almaya karar verdiğimizde gittiğimiz tek adres Nokia olduğu için telefon almak oldukça basit bir süreçti. Günümüzde kullandığımız akıllı telefonlara zamanında adapte olamayan Nokia bu yarışta çok geride kaldı ve en sonunda Microsoft tarafından satın alındı.

Microsoft’un Nokia’yı satın almasından sonra yavaş yavaş etkisini hissetmeye başladık. Lumia telefonlar ile başlayan süreç ve Windows Phone işletim sistemli Nokia telefonlar hayatımızın bir parçası olmaya başladı. Hala çoğu kişi için öyle ya da böyle telefon denilince aklına Nokia geliyor. Microsoft’un desteğini alan Nokia önümüzdeki dönemde elbette çok daha agresif oynayacaktır akıllı telefon pazarında.

Nokia’yı bünyesine katan Microsoft bu sefer Nokia ismini tarihin tozlu sayfalarına kaldırmak için ilk adımı atmış gibi görünüyor. Nokia’nın ingiltere hesabından atılan bu tweet hem yeni bir sayfanın başlangıcı oldu hemde biraz hüzün verdi diyebiliriz. Nokia İngiltere hesabından attığı tweet ile birlikte “Yeni evimize taşındık” ibaresini kullanıyor, yeni evi tahmin etmek çok güç olmasa gerek.

Microsoft’un iOS ve Android karşısında Windows Phone ile çıkması ve Nokia’yı satın alarak mobil platformda elini güçlendirmesi tüm ilgiyi üstüne çekmesine yetmişti. Windows 8’in tablet üzerinde beğenilmesi fakat masaüstü platformda pek fazla beğenilmemesinden ders çıkararak kullanıcı arayüzünü her geçen gün geliştiren Microsoft, önümüzdeki sene özellikle iOS 8 karşısında Nokia telefonlar ile nasıl bir hamle yapıcak oldukça merak konusu. Microsoft’un tabletlerinde uyguladığı özellikle donanım tarafında uyumluluk konusu ile ön plana çıkması Nokia’nın bu yarışta yakalayacağı en büyük avantaj olarak görülmekte. Tablet üzerinde USB girişinin bulunması bile hala pek çok kullanıcı tarafından Microsoft marka tabletlerin tercih edilme sebebi olarak görüldüğü bir dönemde elbette arkasında Microsoft var diye Nokia (yeni adı ne olucak belli değil) marka telefon alacak kişi sayısı oldukça fazla olacaktır.