Apple’ın uzun süredir test ettiği ve 17 Eylül akşamı ülkemiz dahil tüm ülkelerde indirilmeye sunulan iOS 8’in en çok merak edilen özelliklerinden biri hiç şüphesiz batarya performansı oldu.

Geçtiğimiz senelerde Apple yeni bir işletim sistemi yayınladığında ilk geceden itibaren kullanıcılar hızlı davranıp en yeni işletim sistemini yüklerdi, bu sene ise bu geçiş süreci biraz daha yavaş ilerliyor. Her sene olduğu gibi önümüzdeki haftalarda çıkacak olan ve çok fazla sayıda hatanın düzeltileceği ve geliştirmelerin yapılacağı iOS 8.0.1 sürümünü beklemeyi tercih etti kullanıcılar.

Elbette ilk çıktığı günden itibaren iOS 8 kullanmak isteyen kullanıcıların sayısı azımsanmayacak kadar çok oldu. Günümüz akıllı telefonlarının, özellikle iPhone’nun batarya süresinden oldukça dert yanan kullanıcılar Apple’ın son işletim sisteminden oldukça umutluydu fakat yapılan testler iOS 8’in batarya performansının hiç tatmin edici olmadığı yönünde.

Büyük güncellemeler sonrası hataların yaşandığı ve yeni eklenen özellikler sebebiyle batarya performansının stabil kalamadığını her sene görüyoruz. Apple’ın yeni gözdesi iOS 8 ile birlikte oldukça fazla yeni özellik geldi ve Apple’ın bununla birlikte iOS 8’in ilk sürümünden batarya performansını stabil tutamayacağını az çok tahmin edebiliyorduk. Her zaman olduğu gibi en stabil sürüm daha sonradan güncellenen 8.0.1 ve 8.x.x şeklinde giden sürümler olacaktır.

iOS 8 yüklenebilen en düşük donanım olarak öne çıkan iPad 2 ve iPhone 4S, batarya konusunda kağıt üzerinde öne çıksada sosyal medyada ve inceleme sitelerinde oldukça dert yanılan konulardan oldu. Geçtiğimiz senelerde iOS7 yüklenen iPhone 4 ile aynı kaderi paylaşan iPhone 4S ve iPad 2 şimdiden bir sonraki güncelleştirmeye muhtaç kaldılar. iPad 2 ve iPhone 4S’e iOS 8 yükleyen kullanıcılar özellikle uygulama açılışlarında ve Safari performansında ciddi kayıp olduğunu belirttiler, pil performansı bu negatif etkilerin yanında pek önemsenmeyecek duruma geldi bu cihaz sahipleri için.

Eğer sizde iOS 8’in sağladığı yeni özellikleri hemen kullanmayacaksanız bir süre daha beklemenizi tavsiye ediyoruz, özellikle uygulamaların iOS 8 uyumluluğu konusunda yaptıkları çalışmalar hala devam ediyor, AppStore’a her gün gelen güncelleştirmelerden bu sonuç ortaya çıkıyor.