Nokia Firması Türkiye'de İstanbul'daki ofisini kapattı. Yerine Microsoft firması geçti, geçti derken artık Nokia İle Microsoft birleşti.

Nokia Firması Türkiye’de İstanbul’daki ofisini kapattı. Yerine  Microsoft firması geçti, geçti derken artık Nokia İle Microsoft birleşti. Bundan sonra Nokia’nın eski ofisi Microsoft Mobil Cihazlar olarak Türkiye’de faaliyetlerine devam edecekler. Nokia ile Microsoft firması birleşmesi ile Windows Lumia akıllı telefon ile ilk operasyonuda tamamlamış oldular.

Dev telefon üreticisi Nokia ve Microsoft’un Türkiye’deki ortaklığı resmi olarak gerçekleşti. Microsoft Türkiye’nin İstanbul’da bulunan ofisine taşınan Nokia, artık Türkiye’deki operasyonlarını ‘Microsoft Mobil Cihazlar’ olarak sürdürecek.
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ile bir araya gelen Nokia Türkiye Genel Müdürü Sertaç Şener, Microsoft’taki yeni gelişmeleri aktardı.

Bir yıldan bu yana ortaklıkla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Özmen, yurtdışındaki operasyonlarla eşzamanlı olarak iki dev firmanın birleşmesinin resmi olarak tamamlandığını söyledi.
“Cihaz merkezliden kullanıcı odaklıya dönüşüm”

Özmen, “Nokia artık tümden Microsoft Mobil Cihazlar olarak hizmet vermeye başladı. Microsoft, böylece cihaz yelpazesini genişletmiş oldu. Bu yıl duyurduğumuz Windows 10 ve eski adıyla Nokia yeni adıyla Windows Lumia akıllı telefon birleşmemiz mühim adımlar.

Bu birleşmemiz, cihaz merkezli dünya görüşünden kullanıcı odaklı dünya görüşüne dönüşümüzün somut bir göstergesidir” dedi. Nokia ile Microsoft firması’nın birleşmesi hakkında neler düşünüyorsunuz bu konu hakkındaki yorumlarınız bekliyoruz düşüncelerinizi bizim ile paylaşınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz