Nokia Lisanslı Olabilir

Nokia 7200000000 dolar fiyat ile kendi cihazları bölümü Microsoft’a sattı. Şuan için şirket, iyi olduğu düşünülen Network ve haritalama hizmetleri üzerinde duruyor.

Son birkaç hafta içinde, Nokia’nın Android akıllı telefonlar üzerinde çalıştığı söylentiler halinde yayıldı. Söylentilerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.  Nokia’nın CEO’su Rajeev Suri ürünleri ile yine pazarlara dönme planlarının olmadığını ilan etti. Bunun dışında sermaye piyasalarının tüm dedikodulara bir son vermesini istedi. Ancak Nokia marka lisansı olmasının da olasılık olduğunu belirtti.

Nokia ürünlerine doğrudan tüketici dönüşü olarak bakılmaz. Ancak Nokia gelecekte lisans anlaşmaları yolu sayesinde marka tüketici dünyaya dönecektir. Nokia marka hala son derece güçlü ve ruhsatlandırmayla büyük ilgi görecek kapasitededir. Bunları takip edecekler, düşünceli ve kabul biçimine karar vereceklerdir.

Nokia 2011 yılından bu yana yıllık büyüme ile yılın ilk dönemine uzun bir gerileme döneminden sonra ileri gitti ve diğer iş birimlerinde bir pozitif büyüme gösterdi.

Geçmişte bazı şirketler gördüğümüz gibi yapılan diğer lisans anlaşmaları gelecekte Nokia için mümkün olabilir. Nokia anlaşma olabileceği hakkında sinyaller veriyor ama resmi olarak bu konuya değinilmiyor.

Bu ancak Nokia, Android akıllı telefon üzerinde çalışıyor gini tüm dedikodulara bir son vermek gerekir.

Nokia Lisanslı Olabilir
Nokia Lisanslı Olabilir

Kaynak: ZDnet

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz