Microsoft’un Son Gelir Sonuçları

Microsoft’un Son Gelir Sonuçları

Microsoft, dün son finansal sonuçlarını açıkladı ve şirket de Microsoft Surface dahil sattıkları kendi donanım aygıtları sayesinde de bu sonuçlar arttı.

Microsoft, 908.000.000 $ toplam satış ile geçen yıl bu zaman Microsoft Surface tabletlerden daha fazla çift gelirlerinin başarmış olmasını amaçladı, bu aynı zamanda geçen yıl 400 milyon dolar anlamına geliyordu.

Microsoft, son zamanlarda yeni Surface Pro 3 tableti başlattı ve bu cihazın lansmanı şirket kendi tablet satışlarını artırmasında yardımcı oldu.

Şirket ayrıca 2,4 milyon adede kendi Xbox konsolları satış 102 oranında artış ile önemli ölçüde oyun konsolu satışlarını artırmayı başardığını ortaya koydu.

Müşteriler Surface Pro 3 ve Azure ve SQL Server Office 365 en son teknolojileri benimsiyor. Microsoft, baş işletme görevlisi Kevin Turner bir açıklamada, bizim satış ekipleri ve ortaklarımızdan tarafından büyük bir iş yürütülmesi sayesinde, pazarda bizim gerçekten farklı bir değer sunmamız mümkün olmuştur dedi.

Kendi Windows Phone cihazları, şirketi aynı çeyrekte geçen yıl 8.8 milyon dan 9,3 milyona ulaştırdı. Microsoft Lumia akıllı telefonlar da toplam satılan değerlerin dışında.

Kaynak: venturebeat

Microsoft’un Son Gelir Sonuçları
Microsoft’un Son Gelir Sonuçları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz