Son zamanlarda basında iyice yer bulmaya başlayan haberlere göre Minecraft adlı oyunun yapımcısı olan Mojang AB ile bir satış anlaşması imzalayan Microsoft bu iş için tam 2 milyar dolar ödeyecek. Haberin kaynağı olan Wall Street Journal’in satış anlaşmasının detaylarına ulaşmak üzere olduğu aktarıldı. Önümüzdeki haftalarda Minecraft’ın, Microsoft çatısı altına girmesi bekleniyor.

Büyük şirketler her zaman iş yapan küçük şirketleri satın almışlardır fakat bu sefer durum biraz farklı. Minecraft dünyanın en çok oynanan oyunlarından ve sürekli olarak geliri yüksek bir oyun. Yapımcı Mojang geçtiğimiz yıl yalnızca Minecraft oyunundan 100 milyon dolar kazandı. Böyle bir geliri bırakmak pek akıllıca gelmese de, Microsoft’un yapacağı veya yaptığı teklif çılgınca olabilir.

Facebook’un Oculus’u iki milyar dolar ödeyerek bünyesine katmasının hemen peşinden, Minecraft’ın yaratıcısı olan Markus Persson, Minecraftı Oculus Rift’e teslim etmekten vazgeçmişti. Facebook şirketinin kendisini ürperten bir yapıda olduğunu ve güvenmediğini Twitter aracılığıyla takipçileriyle paylaşan Markus Persson, sosyal medyanın en büyüklerinden belki de en büyüğü olan Facebook’a karşı bir güvensizlik taşıdığı hissediliyordu. Aynı şeyleri Microsoft için de besliyor mu bilemeyiz elbette ancak; Markus Persson’a Microsoft’un Facebook’tan fazla güven verdiği de yoğunlukça çıkan haberler arasında yer alıyor.

Minecraft birçok farklı platformda oynanabilir özellikte. Günümüzde ise Microsoft’un yönetimi altında olan oyun konsolları; Xbox One ile Xbox 360’da da oynanabilen oyun firmaların arasının iyi bir durumda olduğunun göstergesi sayılabilir. Ancak bu iyi ilişkiler, Minecraft gibi dev bir yapımın satılmasına, satın alınmasına yetecek kadar iyi midir onu zaman gösterecek.

Minecraft, küpleri kullanarak tasarım yapmanızı sağlayan 2 veya 3 boyutlu oynama çeşitliğine sahip bir oyundur. Oyun ilk sürümünün çıkarıldı 16 Mayıs 2009′ dan bu zamana kadar düzenli olarak güncellenmektedir. Markus Persson tarafından yazılan oyun, gelişimini yine oyunun yaratıcısının kurmuş olduğu Mojang şirketi altında devam ettirmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz