Microsoft Cyanojen Planları

Cyanogen şirketi Android’e yeni bir alternatif sürüm kazandırmak üzerinde çalışıyor. Mobil işletim sisteminin yeni sürümü Google’da daha az bağımlılık yaratacak ve şimdi Microsoft şirketi yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Wall Street Journal tarafından yayınlanan son rapora göre, Cyanogen şu anda 70.000.000 $ yükselterek ve Microsoft son fonlama turda bir azınlık yatırımcısı olacak.

Microsoft, mobil pazarda Google’ın hakimiyeti zayıflatan bir girişim olarak yatırımı kullanıyor olabilir. Google’ın Android’i şu anda baskın mobil işletim sistemi olmasına rağmen Microsoft’un zaten, Windows Phone şeklinde kendi mobil işletim sistemi var.

Google, varsayılan arama sağlayıcısı olarak YouTube ve kendine bağlı diğer uygulamalarını yüklemek zorunda kalan Android kullananlar Google’ın sürümü üreticileri tarafından eleştirilere uğradı.

Cyanojen Android’in yeni bir sürümü ile üreticilere cihazlarda istediği her türlü uygulamalar yüklemek için olanak sağlayacak. Varsayılan olarak Google uygulamaları yüklemek zorunda olamayan kullanıcılar memnun kalacak.

 

Microsoft Cyanojen Planları
Microsoft Cyanojen Planları

Microsoft ve Cyanogen hem olası bu yatırıma yorum yapmaktan kaçındı. Android Cyanogen sürümü kendi CyanogenMod ROM’un çok popüler olduğunu görmek ilginç olacak.

Kaynak: WSJ, TechMeme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz