Android işletim sistemi Google tarafından Apple firmasının işletim sistemi olan İOS işletim sistemine rakip olarak üretildi. Apple’ın üretmiş olduğu İOS işletim sisteminin sadece Apple’ın kendi ürettiği telefon modeli olan İPhone’larda kullanılmasına karşın, Android işletim sistemi birçok telefon markasında kullanılabilmektedir. İşte bu nedenle de Android işletim sistemi dünya üzerinde oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Android işletim sisteminin milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilmesinin ve dünya üzerinde kısa sürede yaygınlaşmasının hiç kuşkusuz en önemli nedeni, bu işletim sisteminin ücretsiz olması ve kullanımının kolay olmasıdır. Bu nedenle de dünya üzerinde birçok telefon modelinde veya akıllı cihaz olarak tanımlanabilecek birçok cihazda android işletim sistemi kullanılmaktadır. Örneğin Samsung, Huawei, HTC gibi birçok telefon modelinde, saydığımız özelliklerden dolayı android işletim sistemi kullanılmaktadır.

İlk piyasaya çıktığı günden itibaren birçok kullanıcı tarafından tercih edilen Android işletim sistemi, günümüzde artık yazıcılarda, çamaşır makinelerinde, buzdolaplarında kısacası neredeyse kullandığımız tüm elektrikli aletlerde yer almaya başladı. Yine aynı şekilde son dönemlerde android işletim sistemi evlerimizde kullandığımız ev telefonlarında da kullanılmaya başlandı. Açıkçası android işletim sisteminin bu hızlı gelişimi beni hiç de şaşırtmıyor. Çünkü kolay kullanımı, tüm cihazlara uyumu ve ücretsiz olmasından dolayı birçok alanda android işletim sisteminin tercih edilmesi gayet doğal. Bu nedenle de android işletim sisteminin ev telefonlarımızda kullanılmaya başlaması da benim beklediğim bir yenilikti. Çünkü artık neredeyse kullandığımız tüm elektronik cihazların ‘akıllı cihaz’ kapsamına girmesi teknolojinin bizlere hediyesidir.

Akıllı telefonların hayatımızı oldukça kolaylaştırdığı şu günlerde ev telefonlarımıza da benzer özellikleri aktarabilmek amacıyla android işletim sistemini kullanan masaüstü telefonlar üretilmeye başlandı. Piyasaya yeni çıkan bu masaüstü telefonlar sayesinde akıllı telefon deneyiminizi evinizde veya işyerinizdeki sabit telefonunuzda da yaşayabiliyorsunuz. Telefon içerisinde yüklü olan android işletim sistemi sayesinde akıllı telefonlarımızda kullandığımız hemen hemen tüm uygulamaları bu telefonlarda da kullanabiliyoruz. Bu aşamada android işletim sistemi kullanan bu masaüstü telefonların özelliklerinden bahsetmemek olmaz. Bu telefonlar ilk olarak sade ve kullanışlı arayüzü ile dikkat çekiyor. Üreticilerin bu sayede tüm kullanıcılara sade bir kullanım sağlamak istediği çok açık. Ayrıca bu telefonlarda Google hesabınızı etkinleştirerek hesabınızda yer alan kişilerinizi telefona aktarabilmek mümkün. Yine telefona indireceğiniz uygulamalar sayesinde görüntülü arama ve konuşma yapabiliyorsunuz. Ayrıca telefon üzerinden yapabildiğiniz IP görüşme sayesinde birden çok kişi ile konferans şeklinde görüntülü görüşmeler yapabiliyorsunuz. Yine masaüstü telefonunuz ile akıllı telefonunuz arasında bluethooth ile eşleştirme yapabilirsiniz. Ayrıca bu cihaz aracılığıyla internete bağlanıp dilediğiniz siteyi gezebileceğinizi de belirtmek isterim. Bu nedenle de klasik bir telefondan oldukça üstün özelliklere sahip bu telefonların kısa zamanda yaygın olarak kullanılmaya başlanacağını söylemem gerekir.

Bahsettiğim tüm bu özellikleri göz önüne alındığında masaüstü android telefonlar, özellikle uzun mesafeli görüşmeler yapmak durumunda kalan firmalar tarafından tercih edilecek gibi görünüyor. Ancak tabi ki bu telefonları evlerinde kişisel görüşmeleri için kullanacak kişiler de olacaktır. Ancak her türlü durumda android işletim sistemini kullanan bu masaüstü akıllı telefonlar sayesinde hayatımızın bir alanında daha teknolojinin nimetlerinden yararlanmaya başlayacağımız kesin. Yaptığım kısa bir araştırma sonucu masaüstü android telefonların yurtdışı fiyatlarının oldukça uygun olduğunu söyleyebilirim. Hatta ülkemizde aynı fiyatlarda satılan klasik telefonlar bile bulunmakta. Ancak teknoloji harikası bu ürünlerin ülkemizde bu kadar uygun fiyata satılacağını düşünmüyorum. Yine de bu telefonların uluslararası çalışan veya yurtiçinde çalışsa bile sürekli uzun mesafe görüşmeleri yapan firmalar ve şirketler tarafından çok tercih edileceğini ve kullanımının kısa sürede yaygınlaşacağını tahmin ediyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz