Merakla beklenen Mario Kart 8 Deluxe video oyunu Nisan ayında Nintendo Switch’de raflarda yerini alacağını duyurdu.

Nintendo Switch için 28 Nisan’dan sonra çıkacak 60 dolarlık bir kart yarışçısı olan Mario Kart 8 Deluxe’in dezavantajı, çoğunlukla Wii U sahiplerinin 2014’te oynadığı oyun olması. Ancak dikkat çeken bazı noktalar da mevcut. Hala tartışmalı en iyi Mario Kart Nintendo olarak görülmekte.  Wii U (sadece 14 milyon kişi Nintendo’nun son sistemini satın aldı) aracılığıyla sadece 8 milyon kişi oynadı.

Mario Kart ile satışı  kıyaslandığında ise, Mario Kart 36 milyon kopya’ya ulaşmıştı.  Bu figürde Mario Kart 8 Deluxe’in kapanacağı düşünülmüyor, ancak Nintendo’nun Switch ile daha geniş bir kitleye ulaşabileceğini düşünmesini isterdim çünkü Wii U için Mario Kart 8, bir franchise tutan bir platformun özünde örnek teşkil ediyor.

Ayrıca, bu oyunun dikkat çekici bir şekilde taşınabilir bir versiyonudur, ancak TV’de oynanırsa görsel bir cila, Wii U’nun yerli 720p’sine kıyasla saniyede 1080p ve 60 kare hızlarında çalışmasını sağlar. 50 pistin hemen altındaki heybetli bir taktik için, indirilebilir tüm şeyler de dahil olmak üzere, orijinal sürümün sahip olduğu her şeyi içerir. Ve Nintendo’nun tam ortaya koyduğu birkaç özel ipucu ve ıslık var.
Nintendo’nun Splatoon’undan ilham alarak toplam yarışçı sayısını 42’ye çıkaran beş yeni karakteri (Inkling Girl, Inkling Boy, King Boo, Dry Bones ve Bowser Jr.), yeni kartları (sadece mürekkep püskürtme tabancaları olan bir atıcı), İki öğeyi aynı anda kavrama seçeneği, yeni gelenleri rahatlatmak için tasarlanmış akıllı direksiyonlu bir sürüş seçeneği ve hem yerel hem de çevrimiçi oynayabileceğiniz yenilenmiş Savaş Modu.
Yerel oynamayı tercih ederseniz, oyun saniyede 30 kareye düşer ancak dört oyuncuya kadar ekran bölünebilir. Bir grup Switch sistemini birbirine bağlarsanız, aynı anda 12 oyuncu kadar yarış yapabilirsiniz. Veya Joy-Cons’in yan yana ve sağa sola döndürülmesi ile yerel olarak uzaklaşan iki oyuncu kazanabilirsiniz. (Nintendo’nun Joy-Con Wheel aksesuarına baktıysanız, şirket 28 Nisan’da 15 dolar karşılığında satışa sunulacağını açıkladı.)

Battle Mode’da her şey yeni. İşte Nintendo’nun eklemeleri ve değişiklikleri özeti:

  • Renegade Geçen Hafta: Mario Kart 8 Deluxe’de ilk kez yerini alan bu yeni mod, zaman aşımına uğramadan önce diğerini yakalamaya ve hapse atmaya çalışan bir ekibe sahip. Karşı takım, kaçmaya çalışmalı ve hapishane hücresi altındaki bir düğmeye basarak kendi takım arkadaşlarını cezaevinden çıkartabilir.
  • Balon Savaşı: Oyuncular rakibin kartlarının arkasına balon atarak puan kazanırlar.
  • Bob-omb Patlaması: Başlangıçta Mario Kart’da görülen: Double Dash !! Bu mod, rakiplerine Bob-ombs’un bir baraj atan oyuncularını buluyor.
  • Madeni Para Koşucuları: Mario Kart Wii’de tanıtılan bu hızlı ve ateşli modda oyuncular Muharebe boyunca yarış ederek mümkün olan en fazla parayı toplamaya çalışıyorlar.
  • Parlayan Hırsız: Coveted Shine Sprite’i çalın ve bu klasik çok oyunculu Battle modunda 20 sayı kazanmaya çalışın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz