Libya'dan Denize açılan bir teknede 41 kişinin ölümü ile sonuçlanan tekne faciası, bu hafta içinde duyulan 2.nci büyük Libya İtalya arasındaki kaza. IOM sözcüsünün yaptığı açıklamada 45 kişiden sadece 4 kişi askeri gemi ile kurtarabildiler.

Libya’dan Denize açılan bir teknede 41 kişinin ölümü ile sonuçlanan tekne faciası, bu hafta içinde duyulan 2.nci büyük Libya İtalya arasındaki kaza. IOM sözcüsünün yaptığı açıklamada 45 kişiden sadece 4 kişi askeri gemi ile kurtarabildiler.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Joel Millman yaptığı basın açıklamasında, batan teknedeki 41 kişinin hayatını kaybettiğini, dört kişinin ise askeri gemi tarafından kurtarıldığını açıkladı.

Teknenin Trablus’tan geçen cumartesi günü ayrıldığını belirten Joel Millman, teknedeki göçmenlerin hepsinin Afrikalı olduğunu ve kurtarılan dört kişiden ikisinin Nijeryalı, birinin Ganalı diğerinin ise Nijerli olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde de Libya’dan İtalya’ya gitmek üzere yola çıkan ve yaklaşık 550 kaçak göçmen taşıyan bir tekne Akdeniz’de alabora olmuştu. Olayın ardından 400 kişi kaybolmuştu.

Sahil güvenlik ekipleri, son beş günde İtalya ile Libya arasında insan kaçakçılarının yoğun olarak kullandığı, Sicilya Kanalı olarak anılan bölgede yaklaşık 6 bin kaçak göçmeni kurtardı.

Kaynak: samanyolu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz