Samsung, HTC gibi üreticilerin 2015 için üst düzey cihazlarını duyurmasının ardından gözler LG G2 ile başarılı bir çıkış yakalayan LG’ye çevrilmişti.

Samsung, HTC gibi üreticilerin 2015 için üst düzey cihazlarını duyurmasının ardından gözler LG G2 ile başarılı bir çıkış yakalayan LG’ye çevrilmişti.

LG, sosyal medya kanallarıyla cihazın 28 Nisan’da tanıtılacağını duyuruyor, hatta gereksiz dedikodulara yer vermeden cihazın resmi adının LG G4 adını alacağını da belirtiyor.

LG geçtiğimiz yıllardan alışık olduğumuz üzere cihazlarını duyurmadan önce yeni teknolojilerini duyurmayı seviyor.

Şirket geçtiğimiz hafta içinde duyurduğu 5.5 inçlik QHD paneli ile LG G4’te kullanılacak ekranın da detaylarını paylaşmış oldu.

Yeni panel %120 gamut oranı, önceki nesile göre %50 daha yüksek kontrast ve %30 daha yüksek parlaklık oranı gibi özellikleriyle dikkat çekiyor.

Ekrana ek olarak, LG bugün yayınladığı video ile cihazın kamerasının önplanda olacağını vurguluyor. Videodaki bilgilere göre LG G4’ün kamerasında f/1.8 diyafram açıklığı kullanılacak.

HTC One M9 ve iPhone 6’nın f/2.2, Samsung Galaxy S6’nın ise f/1.9 diyafram açıklığını tercih ettiğini düşündüğümüzde LG’nin sağlam bir kamera hamlesi yapmaya hazırlandığını söyleyebiliriz.

LG G3’ün otofokus teknolojisinde lazer kullanarak daha hızlı odaklanmayı amaçlamış ve incelemelerden genel olarak olumlu yorumlar almıştı.
lg-g4-yazilim

………………………………………………………………………………………………………………
LG yeni üst düzey ile yeni arayüz versiyonu duyuracağını belirtiyor. LG UX 4.0, yukarıdaki ekran görüntüsünden de görelebileceği önceki versiyona oranla radikal bir değişiklik sunmayacak gibi görünüyor. LG yeni yazılımla kamera modlarını basit, temel ve elle olmak üzere üç kategoriye ayırarak her kullanıcısına göre bir kamera deneyimi sunmak istiyor. Yeni Quick Shot özelliği cihazın arka tuşlarına ardışın iki kere basma ile ekranı veya kamera uygulamasını açmadan dahi fotoğraf çekimini sağlıyor.

Yeni arayüz Google Now benzeri kullanıcının ilgisini çekecek detayları derleme, akıllı bildirimler ve özel kişilere farklı zil sesi gibi kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmayı da amaçlıyor.
LG, henüz tanıtmadığı cihaza ait öne çıkan detayları resmi tanıtım tarihine kadar paylaşmaya devam edecek gibi görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz