Lenovo’da Karlar Arttıkça Artıyor

Lenovo, üçüncü mali çeyrekte geliri 14100000000 $ oldu ve gelirinin yüzde 31 oranında arttığını duyurdu. Kendi akıllı telefon satışları da bir önceki yıla göre iki kattan daha fazla.

Şirket ayrıca bir önceki yılın aynı çeyreğine ilişkin yüzde 54 olan 2.1 milyar $ brüt karı açıkladı.

-Bu çeyrek, yeni bir ırkın başlangıç çizgisini oluşturdu. Ancak sonuç doğru strateji gerektirdi. Doğru satın alma yaptık ve biz de küresel alanda yer aldık. Bu yüzden daha da kazanmak için hazırız dedi Yuanqing Yang, Lenovo‘nun başkanı ve CEO’su. – Bizim temel PC grubu iş lider konumunu ve daha da geliştirilmiş karlılığını sürdürdü. Yeni edinilen iki işletmemin entegrasyonu ilk çeyreğinde büyük bir ivme elde etti. Onlar kesinlikle büyüme motorlarımız haline geldi. Motorola zaten küresel bir güçtü: ilk defa bu çeyrekte 10 milyondan fazla sattı ve şimdi yeniden Çin pazarına girmeyi başardı.-

 

Lenovo’da Karlar Arttıkça Artıyor
Lenovo’da Karlar Arttıkça Artıyor

Motorola akıllı telefonlar satışları bir önceki yılın aynı çeyreğinden 118 oranında fazla olarak 10 milyona ulaştı. Motorola geçtiğimiz günlerde Çin’de cihazlarının satışına başladı ve Lenovo Çin’de kendi Motorola cihazlarının satışlarını artırmak için bekliyor.

Kaynak: Lenovo

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz