Küba telekomünikasyon idaresi hizmeti ülkenin 35 noktasına Wi-Fi bağlantısı kuracak, böylelikle Küba halkı özellikle öğrencileri dünyada olup bitenden geri kalmamış olacak.

Küba telekomünikasyon idaresi hizmeti ülkenin 35 noktasına Wi-Fi bağlantısı kuracak, böylelikle Küba halkı özellikle öğrencileri dünyada olup bitenden geri kalmamış olacak. Küba bilindiği gibi kapitalist rejimlere savaş açan ve aralarında Amerika ile uzun yıllardır husumeti bulunan Küba, Wi-Fi bağlantısı ile Küba Halkının dünya öğrencileri Dünyada olup bitenden geri kalmaması amaçlanıyor.

Küba hükümeti insanlarının Wi-Fi noktalarıyla dünya ile iletişimi daha rahat sağlamasını ve insanlarının bilişim sektörünü ilgisini çekmeyi planlıyor. Küba’da kurulacak bağlantı noktalarında internete erişim sağlayanlar için belirli hız kısıtlaması yansıyacak. Altyapı kapasitesi itibarıyla sadece 50 ila 100 kullanıcı bağlantı noktalarından eş zamanlı olarak faydalanabilecek.

Küba ‘da devlet yönetimindeki telekomünikasyon şirketi tarafından ise ülkenin farklı bölgelerinde 35 noktaya Wi-Fi bağlantı noktası kurulması planlanıyor. Sağlanan yeni bağlantı noktaları ile insanlar internete daha rahat ulaşabilecek, internete erişmenin bedeli saatliğine 2 dolar olarak yansıyacak.

Kaynak, Ajanslar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz