Kindle Fire HD 6 ve 7 Tanıtıldı

Amazonun yeni tabletleri olan Kindle Fire HD 6 ve Kindle Fire HD 7 resmi şekilde tanıtıldı. Uygun fiyatları ile dikkat çeken tabletlere bir göz atalım.

Amazon’un duyurusunu yapmakta gecikmediği yeni uygun fiyatlı tabletleri ucuz tablet piyasasını yeniden şekillendirecek. Amazon’un yeni tabletleri farklı renk ve boyut seçenekleri dışında çocuklara özel bir versiyonunun bulunması ile de oldukça iddialı olacak.

Yeni Kindle Fire HD 6 ve Kindle Fire HD 7 tabletler, isimlerinden anlaşılacağı gibi 6 inç ve 7 inç ekran boyutuna sahip. Amazon yeni tabletlerinde ekran çözünürlüğü sabit tutarak sadece boyutunu değiştirmiş.

Tabletlerde 1280 x 800 piksel çözünürlük bulunuyor. 6 inçlik tablette 252 ppi değerini sunuyor ve 7 inçlik olanda 216 ppi değerine düşüyor.

Şirket yeni uygun fiyatlı tabletlerinde işlemci olarak Meditek’i tercih etmiş. İşlemci konusunda tabletlerin ne kadar iyi bir performansa sahip olacağını bilmiyoruz.  Fakat şuan piyasada bulunan uygun fiyatlı tabletlerden daha iyi olacağı kesin.

1.5 GHz hızında dört çekirdekli olan işlemcisi dışında kullanıcıya sunulan bir diğer özellik 8 veya 16 GB depolama alanı. İki tabletin de özellikleri neredeyse aynı ve ikisinde de 2 MP arka kamera ve VGA ön kamera yer alıyor. Android Fire OS 4 işletim sistemine sahip olan tabletlerin pil ömrü 8 saat.

Kaynak: www.theverge.com

Kindle Fire HD 6 ve 7 Tanıtıldı
Kindle Fire HD 6 ve 7 Tanıtıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz