Apple, iPhone’lere getirdiği son güncelleme ile birçok yenilik sunmuş; kullanıcılarını daha da mutlu etmeyi amaçlamıştır. Bu yeni güncelleme ile özellikle iPhone 5s ve 6’dan oldukça verim alındığı, her şeyin eksiksiz yerine getirildiği açıklanmıştır. Ancak her şey iyi güzel hoşta, iPhone 4s’lerde bu durum ne seviyede? İşte burada işler biraz karışıyor.

Neredeyse herkesin birbirine sorduğu sorulardan biri; ‘’iOS 8’in girdiği en eski telefon olan iPhone 4S, peki ya bu telefonda bu güncelleme ne derece iyi çalışabiliyor?’’. Ne gibi getirileri var ve tüm 4s kullanıcıları bu güncellemeyi yapmalı mı? İşte bu gibi sorulara cevap vererek, haberimizde sizi aydınlatmayı planlıyoruz. İlk olarak şunu belirtmeliyiz ki, 4S model telefonuna İOS 8’i yükleyenlerin %80’i memnun kalmamış; ufak bir bölümü ise (%20’lik kesim) oldukça memnun kalmışa benziyor. Ancak oranlardan da görüldüğü üzere, büyük bir kesim İOS 8’in bir hata olduğunu; telefonun inanılmaz derecede kastığını ve kısa sürede tekrar İOS 7’ye döndüklerini belirtiyorlar. Durum böyle olunca, herkesin kafasında ‘’Apple 4S modelini de güncellemeye katarken, bu olacakları düşünmedi mi?’’ sorusunu getiriyor ancak halen kesin bir sonuç alınmış değil.  Neredeyse 3 yaşındaki iPhone 4S, iOS 8’in en önemli özelliklerini ne yazıkki kapsamıyor ve bu durumda telefonun haddinden fazla kasılmasına neden oluyor.

Bu özelliklere değinecek olursak, aralarında; Touch ID, AirDrop ve Metal grafik API’sı gibi önemli detaylar mevcut ancak işlevler açıdan 4S hiçbiri için donanımsal desteğe sahip değil ve bu durum tüm kullanıcıların elini kolunu bağlıyor. Daha da önemlisi, Ars Technica’nın haberine göre iPhone 4S’in performansı 5S’in yaklaşık çeyreği, iPhone 6’nın ise daha da küçük bir bölümü kadar ve uygulamalar, iOS 8’li iPhone 4S’te çok daha yavaş açılıyor kii bu durum ciddi anlamda sıkıntılar doğurmakta. Şöyle düşünün ki, zamanında aldığınız 4S’ler; şu anki son çıkan iPhone’lerin çeyreği dahi etmiyor. Oldukça acı bir durum öyle değil mi? Ancak firma içi rekabet bunu gerektiyor, en azından bu durumu böyle açıklayabiliyoruz.

4S’lerin İOS 8 ile birlikte kasılmalar yaşaması, bazen ciddi boyutlara ulaşıyor. Öyle ki bu yavaşlık, zaman zaman yüzde 50’ye ulaşıyor ve kullanıcının telefonu kapatıp açmasına kadar götürüyor. Durum böyle olunca, ne yazık ki İOS 8’in 4S’lerde pek kullanım kolaylığı getirmediği; hatta aksine zorlaştırdığını belirtmekte fayda var sevgili kullanıcılar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz