Teknoloji alanında çığır açacak bir uygulama Google’dan geliyor, sadece telefon gövdesinin satın alarak bu gövdeye istediğiniz parçaları kendiniz takabiliyorsunuz. Bu parçalar içerisinde GPS’ten tutun da hoparlör ve antene kadar farklı işlemcilere kadar parçalar takabilmek mümkün.

“Project Ara”

Google bu projesine “Project Ara” ismini veriyor, son olarak bir prototip hazırlayan üretici firma olumlu sonuçlar verdi, ilk prototipin çalışmasıyla birlikte uygulamaları da çalıştırmaya hazır olması projenin geleceği için umut vermekte. Akıllı telefon üretiminde modüler bir sistem benimseyerek belki de artık farklı bir aşamaya geçilmesi gerektiğini vurgulayan Google’ın her alanda yaptığı çalışmaları büyük beğeni topluyor. Sadece teknoloji alanında değil sağlık alanında bile öncülüğü ve yenilikleri değer veren şirket son olarak ürettiği haplar ile kanser riskinin oluşmadan önlenmesini sağlamaya çalıştığını belirtmişti.

Project Ara için Google yeni ve özel bir işletim sistemi üretmeye hazırlanıyor bu sistem ürüne özel mi olur yoksa genel android cihazlar için mi olur bilinmez ancak yeni işletim sisteminin projeye yakışır bir kalitede olması bekleniyor. Projenin belki de en güzel özelliği sökülüp takılabilir olması böylece yeni üretilen bir işletim sistemi için yeni bir telefon almaya gerek kalmayacak ve sadece sistemi satın alarak telefona yüklemek yeterli olacak.

Google ilk prototipini tanıttı ve şu an için ilgi uyandırmış gibi görünüyor firma şimdi de Ocak ayında yapılması planlanan bir konferansa yeni tip ikinci bir prototip üretim aşamasında. Teknoloji sektöründe yeni bir dönemi başlatabilecek bu sistem eğer başarılı olursa diğer üretici firmaların bu konuda neler yapacağı da şimdiden düşünülmesi gereken sorulardan biri.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz