Kazaları Engelleyen Baretler Akıllandı

 

İnşaat işlerinde her zaman rastladığımız baretleri akıllı hale DAQRI tarafından getirildi. İş zamanında ölümleri ve kazaları engelleyecek olan akıllı barete birde yakından bakalım.

2014 yılı giyilebilir cihazların hızla yaygınlaştığı bir zaman dilimi haline geldi. Google Glass sonrasında birçok akıllı saat yaygınlaştı. Akıllı saat dışında akıllı cihaz çalışmaları da sürüyor. Bunlardan en tuhaf olanı ise DAQRI’nın yaptığı akıllı baret oldu.

Çalışan personeli iş kazalarından korumak için takılan baretler yeniden yorumlandı ve çalışma alanında olası sorunları veya yapılması gerekenleri personele önceden bildiren bir yapı haline geldi. Bu yapıyı DAQRI tasarlamayı başardı.

4 kameralı 360 derece görüntü açısı sağlayan baret anlık olarak civardaki her nesneyi tarayabiliyor. İki Snapdragon işlemciden gücünü alan baret, akıllı saat ve telefonlar ile senkronize olarak çalışabiliyor.

Akıllı baret bildirimleri Google Glass gibi göz önünde bulunan iki ekrana yansıtıyor. 360 derece görüntü alma yeteneği sayesinde yüksek çözünürlüklü ve hassas sensörler ile birlikte çalışıyor. Kullanıcısını çalışma alanındaki olası tehlikelere karşı uyarıyor ve dikkat edilmesi gerekenleri gösteriyor. Bu uyarı sistemi sayesinde iş kazalarının en aza indirgenmesi hedefleniyor.

İşverenlerin programlayacağı akıllı baret, çalışanlara olası kazaları hatırlatacak ve hata yapmalarını engellemeye çalışacak. İşçilerin dikkatsizlikten dolayı karşılaşacakları sorunları en aza indirgeyecek ve can güvenliğini koruyacak.

Tabi bu ürün, en ufak maliyetten bile kaçınan Türk şirketlerinin ne kadar dikkatini çeker bilemeyiz.

Kazaları Engelleyen Baretler Akıllandı
Kazaları Engelleyen Baretler Akıllandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz