Bilim her ne kadar alabildiğine ilerlese de tıp dünyası halen bazı amansız hastalıklara tedavi bulamamış durumda. Kimyasal ilaç tedavisi ile ilgili bilimsel çalışmalar devam ederken bazı bilim insanları da gözlerini bitkisel ve doğal ilaç tedavisine çevirmiş durumda. Doğada her şeyin ilacı olduğuna inanlar bu haberimizi dikkatli okusunlar. Zira Brezilya‘ya özgü bir eşek arısında bulunan bir zehrin kanser tedavisi için bir umut oluşturduğu hakkında önemli kanıtlar bulunuyor.

Sao Paulo Üniversitesi’nde çalışma yapan uzman doktorlar bu eşek arısında bulunan bir toksinin kanserli hücrelere yapışarak bu hücreleri etkisiz hale getirebileceği söylüyor. Daha çalışmaların başında olduklarını belirten doktorlar bu yöntemin insanlara etkili bir şekilde kullanıp kullanılamayacağını görmek için araştırmaların derinleştirilmesini gerektiğini sözlerine ekledi.

Ancak fareler üzerinde gerçekleştirilen ilk çalışmalar umut verici olarak nitelendiriliyor. Bundan sonraki dönemde klinik çalışmalar yoğunlaşacak ve belki de sonunda kanser için yeni ve doğal bir tedavi yöntemi bulunmuş olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz