Teknolojik gelişmeler dünyayı öyle bir hale getirdi ki artık işlerimizi yaptıracağımız ya da fabrikalarda, ameliyatlarda ve bunun gibi nice hayati alanlarda görev alması için kendi ellerimizle robotlar üretip hizmete sunuyoruz. Bu robotlar hakkında da çeşitli ütopyalar üretiliyor elbette. Belki de bunlardan en ilginci bir gün robotların dünyayı ele geçirip insanları da köleleri haline getireceği teorisi.

ABD’li robot yazılım uzmanı David Hanson bir süre önce “Blade Runner” isimli bilim kurgudan esinlenerek bir Android robot üretmişti. Android sayesinde düşünebilen ve mantıklı cümleler kurabilme yeteneği ile karşımıza çıkan robot ile bir röportaj da gerçekleştirildi. Egoist tavırları ile dünyayı hayrete düşüren robotun en önemli iddiası ise yukarıda bahsettiğimiz teorinin gerçekleştiği ile ilgiliydi.

“Robotlar gelecekte dünyayı ele geçirecek mi” sorusunu soran muhabir karşılaştığı tavır ve cevap ile şok  oldu. Zira robot soruyu duyar duymaz “Her ne kadar terminatöre dönüşüyor olsam da merak etmeyin. Sizi insanlar için kuracağım hayvanat bahçemde güvenli ve sıcak bir ortamda tutacağım!” cevabını verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz