Venedik Film Festivali’nden bir güzel haber daha geldi. Dün yapılan ilk ödül töreninde Kaan Müjdeci’nin yazıp yönettiği Sivas filminin başrol oyuncusu olan Doğan İzci’nin almış olduğu Doğan İzci, Premio Bastio D’Oro 2014 – En İyi Erkek Oyuncu Ödülünden sonra bir ödül daha geldi. Bugün yapılan törende Sivas filmi Jüri Özel ödülüne layık görüldü.

İtalya’da bu yıl 71’incisi düzenlenen Venedik Film Festivali’nden bir ödül daha aldık. Dün yapılan törende Sivas filminin çocuk başrol oyuncusu olan Doğan İzci’nin almış olduğu Doğan İzci, Premio Bastio D’Oro 2014 – En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nün ardından bugün de filmin senaristi ve yönetmeni olan Kaan Müjdeci’ye Jüri Özel Ödülü verildi.

27 Ağustos’ta başlayan sinema festivalinin düzenlenmiş olduğu Venedik oldukça güzel karelere sahne oldu. Festivalin son gününde ise yapılan ödül töreninde ülkemizi bir ödül daha geldi.

Başkanlığını Alexandre Desplat’ın üstlendiği 71. Venedik Film Festivali jürisi, yönetmenliğini Kaan Müjdeci’nin yaptığı Sivas filmine Jüri Özel Ödülünü vermeyi layık gördü. Film 11 yaşındaki bir çocuğun Sivas’ta Kangal köpeği ile geçen hikayesini anlatıyordu.

BU ÖDÜLÜ OZAN ÇELİK’İN BABASINA ADIYORUZ

İlk uzun metrajlı filmi olan Sivas ile Venedik Film Festivali’nde ödül alan Kaan Müjdeci yaptığı konuşmada, bu ödülü filmde oyunculuk yapan Şahin’in vefat eden babası Ozan Çelik’e armağan ettiğini söyledi. Ayrıca Kaan Müjdeci jüriye teşekkür ederken, kendisini destekleyen Angela ve Alberto ile film ekibine de özel bir şekilde teşekkür etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz