Yaz transfer döneminde kadrosunu dört isimle güçlendiren Galatasaray gözünü yeni çileğine dikti. Başkan Ünal Aysal’ın Bayern Münih’li Shaqiri için görüşmelere başladığı iddia edilirken, Ocak ayında yeni çileğin takıma katılabileceği belirtildi. Bu haber ise Galatasaray taraftarını oldukça heyecanlandırdı.

Geçtiğimiz sezonlara oranla üç büyüklerin bu yaz transfer döneminde daha az ve nokta transferler yaptığını görüyoruz. Galatasaray ise bu yaz döneminde kadrosunu Olcan Adın, Tarık Çamdal, Goran Pandev ve Dlerim Dzemaili ile güçlendirerek yeni sezona başladı.

Ancak taraftarların beklediği “çilek” transferinin yapılmadığı ise gözlerden kaçmadı. 2012 yılında da ilgilendikleri şu an Bayern Münih’de oynayan Shaqiri için tekrar görüşmelerin başladığı iddia edildi. 2012 yılında Münih’i tercih eden Shaqiri şu an mevkisi gereği Robben ve Ribery gibi iki dünya yıldızının arkasında yedek olarak oturuyor.

Son dönemde sakatlanan Ribery yerine ara sıra forma şansı bulan Shaqiri’nin bu sefer ki sorunu da teknik direktör Pep Guardiola oldu. Guardiola ile yıldızı barışamayan Shaqiri’nin bu durumundan sonra Galatasaray  cephesinin de atağa geçeği ifade edildi.

TALİMATLAR VERİLDİ

Başkan Ünal Aysal’ın kurmaylarına bu transfer için talimat verdiği söylenirken, yeni transfer Dzemaili ile İsviçre milli takımından arkadaş olan Shaqiri’nin bu yolla ikna edilebileceği de düşünülürken, Dzemaili’nin Shaqiri’ye Galatasaray hakkında bilgiler verdiği de söylendi.

MADDİ KAYNAK NASIL SAĞLANACAK

Transferin kaynağının ise nasıl karşılanacağı düşünülürken, İspanya kulüplerinin yakından takip ettiği Telles’in satılması halinde bu transfere maddi kaynak çıkacağı belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz