HAVADAKİ GÖZLER

Gök yüzünde uçan demir kuşlar o kadar çok ki , sanki kara yolu. İnsanlar bir yerden diğer bir yere koşturuyor . Sanki gök yüzü bulut yerine uçak kaplı bu haritaya bakınca . Acaba doğrumu diye baktım haritaya ,dışarı çıktım uçak uçuyor .

Gökyüzünde bir göz hepsini izliyor verileri aktarıyor . Çok yakında araba ehliyeti yerine uçak ehliyeti almaya başladığımızda , kazalar yol kenarlarında değil belkide evlerimizin üstüne düşen uçaklarla olacak. Yapılacak düzenlemeler belki engel olur da trafiği görüyorum aklıma bu geliyor .

İSTANBUL, SABİHA GÖKÇE, ANKARA, İZMİR, ANTALYA, ADANA ROTALARINI kalkış ve inişlerini görebilirsiniz. Web sayfasında havadaki tüm uçakları görebilir ve pilotların konuşmalarını duyabilirsiniz kuleyle konuşmlarını . iststatus.com/

Gökyüzünde  seyir halinde olan uçakları   Google Maps  kullanılarak harita üzerinde işaretleyen sistem, birkaç dakika fark ile izleyicilere ulaştırılıyor.   Yakalanan sinyaller sayesinde uçağın hangi hava yolu şirketine ait olduğu  ,  saatte kaç km hızla gittiği, nereden nereye uçtuğu, uçak modeli, bulunduğu  yükseklik, koordinatlar gibi anlık bilgiler veriliyor.

flightradar24.com , iststatus.comliveatc.net

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz