Apple işletim sistemi olan iOS‘da bugün kullanıcılar tarafından şikayetler gelmeye başladı. Kullanıcılar iOS işletim sisteminde şimdiye kadar yaşamadıkları bir hata ile karşılaştılar. Kullanıcılar gelen kutularında bugün 1970 ve 2001 tarihli mesajlar gördüler. Çok eskiden geldiği görülen mesajların kullanıcısı ve içeriğide bulunmuyor.

Yüzlerce iOS kullanıcısı Apple’a bu konuda hata raporu gönderdi. Apple kullanıcılarının 1 Ocak 2016’dan beri böyle mesajlar aldığı öğrenildi. Belirtilenlere göre mailler şimdilik kullanıcılara zarar vermiyor. Haberlere göre kullanıcıların bu mailerden kurtulmasının bir yolu var. Cihazınızdan mail adresinden çıkış yapıp tekrar girerseniz mailleri görmüyorsunuz. Cihazı yeniden başlatıp tekrar girdiğinizde eski mailler yok oluyor. Apple tarafından konu ile ilgili bir açıklama bulunmuyor. Hiçbir kaynakta söz konusu maillerin gizemini çözebilmiş değil.

ios-hayalet-mail

Bazı kaynaklara göre söz konusu gizemli mailler kötü amaçlı yazılımcıların bir çeşit testi. Ancak maillerde tarihlerin 1970’de gözükmesi nasıl başarılmış kimse bilmiyor. Apple‘ın geçici çözümü şimdilik işe yarıyor. Muhtemelen bir sonraki iOS sürümünde Apple bu tür problemleri düşünerek çözüme ulaşır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz