Aplle'ın yeni yapılanmaları arasında iphone ve ipad'larda Lightning bağlantısı yerine gelecek olan USB Type-C bağlantısı ile karşımıza çıkacak, bu radikal değişim bakalım teknoloji ve Apple kullanıcıları arasında ne gibi tepkilere sebep olacak.

Aplle’ın yeni yapılanmaları arasında iphone ve ipad’larda Lightning bağlantısı yerine gelecek olan USB Type-C bağlantısı ile karşımıza çıkacak, bu radikal değişim bakalım teknoloji ve Apple kullanıcıları arasında ne gibi tepkilere sebep olacak.

Spring Forward etkinliğinde tanıtılan yeni MacBook’un USB Type-C girişine sahip olması çok eleştirilmişti. Yeni MacBook’ta sadece 1 adet USB-C girişi olması ve normal kullandığımız USB’lerin bağlanması için ekstra adaptöre ihtiyaç duyulması eleştirilerin dozajını arttırmıştı.

Lightning’e bağlantısına elvada!
Apple’ın bir anda USB Type-C’ye geçmesi beraberinde yeni söylentileri getirdi. Bildiğiniz gibi iPhone ve iPad standart USB çıkışına ve Lightning girişine sahip. iPhone 5 ile kullanılmaya başlanan Lightning bağlantısının bugün Çin menşeli bir firma tarafından yeni nesil iPhone ve iPad’lerde değişebileceği raporlandı.

Değişim iPad Pro ve iPhone 7 ile olabilir.
Rapora göre bu değişim iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta olmayacak. Lightning bağlantısının ilk olarak iPad Pro ile değişeceği ve yerine USB-C kullanılacağı söyleniyor. iPhone cephesinde ise USB-C girişinin ilk kez iPhone 7’de kullanılması bekleniyor.

Kaynak: Ajanslar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz