İphone, Samsung, Sony ya da diğer markalar hiç fark etmeksizin güncelleme sorunlarıyla sürekli bizleri başbaşa bırakmaktalar. Özellikle bu akşam gerçekleşen İphone’nin İOS 8 güncellemesiyle birlikte, milyonlarca İphone kullanıcısı tıpkı benim gibi ‘’fazlasıyla’’ gerişmiş olsa gerek!

Sürekli gelen güncellemeler, bizlere müthiş yenilikler sunmak yerine; maalesef telefon değiştirmeye dahi itmekte. Şahsen İphone 5s kullanan biri olarak, 6’yı saymadan; en son çıkan telefon bu diyerek güncellemeyi indiriyorum ancak binbir zorlukla karşı karşıya kalıyorum. Hafıza probleminden tutun, güncellemenin yavaşlığına kadar; İOS 8’i kurana kadar neler yaşadığımı bir ben bilirim sanırım.

Gerçi şöyle de düşünmek gerekiyor; İphone 4 ve 4s kullanan arkadaşlarım, bırakın İOS 8’i kurmayı hala İOS 6 güncellemesiyle devam etmekteler. İOS 6’nın üstüne çıkmaya çalıştıklarında, telefonlarında inanılmaz kasmalar ve gereksiz donmalar yaşadıklarını iddia ediyorlar. Bu da ne anlama geliyor? Apple firması, o telefonları atın ve yeni serilerimize adım atın mesajı vermekte. Peki ya buna herkesin durumu el veriyor mu? İşte orası muamma! Malumunuz, milletimizde İphone kullanan herkesin; ekonomik açıdan oldukça iyi durumda oldukları ön görülmektedir.

Sanırım ki bu görüş, telefon satıcılarında da var ki, bizlere de bunları yaşatmaktalar. Evet, 5s sahibi olarak büyük sorunlar yaşamıyorum şu an ama şunu da biliyorum 6s’nin çıkmasıyla birlikte, muhtemelen İOS 10 güncellemesi beni de büyük ölçüde olumsuz etkileyecektir.

Kısaca, ya en yakın zamanda herkesin İphone 6’ya geçiş yapması gerekiyor ya da Apple’nin bu konuya ‘’artık’’ el atması gerekiyor. Sürekli güncelleme yaparak insanları mağdur etmenin hiçbir anlamı olmasa gerek… İnsan bir yerden sonra gerçekten sıkılıyor bu durumdan. Belli bir düzen kurmuş, alışmış gidiyorsun. Bir anda yeni güncelleme falan ne gerek var bu şekilde aksiyonlara?

Ayrıca bence bu tür güncellemeleri arka planda habersiz yapsalar, bize hiç bir şekilde zararı olmasa, pek değişiklik hissetmeden sadece olumlu olanları görsek daha iyi olur gibime geliyor. Gerçekten çok sıkıldım yahu şu güncelleme muhabbetinden, bakalım sonunda bırakacağım herhalde Apple amcayı…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz