2016'da piyasaya çıkacak olan iPhone modelleri ile ilgili bilgiler yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı bile. Uzak doğudan gelen bazı bilgiler iPhone 7 ve iPhone 7 Plus çok farklı olacağına işaret etmeye başladı

2016’da piyasaya çıkacak olan iPhone modelleri ile ilgili bilgiler yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı bile. Uzak doğudan gelen bazı bilgiler iPhone 7 ve iPhone 7 Plus çok farklı olacağına işaret etmeye başladı. Economic Daily News’in haberlerine göre verilen bilgiler bu iki iphone modeli geleceğin iki amiral gemisi olacak adayların başında geliyor.

İddialara göre Apple, yeniden tasarlanmış iPhone 7 modelinin yanı sıra, iPhone 7 Plus’ı da 2016 yılında tanıtacak. Bu yılın başlarında gelen bilgilere göre Apple, yeni 4 inç, 4.7 inç ve 5.5-inç olmak üzere iPhone 6s’in üç yeni sürümlerini tanıtacak. Ancak, Apple’ın planlarına aşina kaynaklar, 2015 yılında Apple’ın sadece iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın haleflerini yayınlayacağını söyledi.

Economic Daily News’e göre AUO ile Apple 4 inçlik ekran tedariki için anlaştılar. Bu ekranın iPhone 7C için kullanılacağı söyleniyor. Şirket ekranları 2016’nın ilk çeyreğinde üretmeye başlayacak ve diğer  iPhone 7 modelleri ile birlikte 4 inçlik iPhone 7C ile de bu ekranlar kullanılacak.

Nisan 2015’te gelen raporlar Apple’ın ekran tedarikçisi AUO ile 4-inç birimleri dahil farklı boyutlarda, iPhone ekranlarını tedarik için anlaşmak üzere olduğunu ancak, şirketin 2016’dan önce ekran üretimine başlayamayacağı belirtildi.

Safir Kristal Cam Ekran

2014  yılında iPhone 6 modelinin safir kristal cam ekran olarak çıkacağı söylentileri gerçek olmadı. Ve görünüşe göre, birçok iPhone kullanıcısı iPhone 6 modelinin kolay çizildiği yönünde şikayeti ediyor. 2014 yılında Apple firmasının safir cam üreten bir şirket ile anlaştığı söylentileri çoğaldı. Bu nedenle, Apple’ın iPhone 6S üzerinde safir kristal cam ekranı kullanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Kablosuz Şarj

Kablosuz Şarj özelliği birçok Android cihazda mevcut ve Samsung’un  amiral gemisi olan Samsung Galaxy S6’da mevcut.

Bu sebeple, Kablosuz şarj özelliği herhangi bir benzer akıllı telefonlarda bulunuyorsa bu, Apple iPhone 6S’e bir katma değer olacaktır.

iphone7_523

Su geçirmez Dış Gövde

Son birkaç sene içinde piyasaya ya su geçirmez dış gövdesi olan ya da suya dayanıklı kaplama ile üretilmiş bir çok telefon modeli sunuldu. Samsung Galaxy S5 ve Sony Xperia serisi bu örneklerden bazılarıdır. Apple’ın iPhone 6S modelinde su geçirmezliğe çok önem vereceği söyleniyor. Söylentiler doğruysa,  sadece dış gövde ve ana devre kartları değil tüm telefon su geçirmez olacak.

Mükemmel Ekran Çözünürlüğü

Samsung telefonlar ile Apple cihazları karşılaştırdığımızda, Samsung cihazların üstün çözünürlük farkı her zaman göze çarpıyor. Teknoloji devi Apple, iPhone 6 Plus modelinde ilk Full HD cihazını sundu. Bu nedenle, önümüzdeki Apple iPhone 6S modeli Quad HD ekrana sahip olabilir.

Force Dokunmatik Ekran

iPhone 6S, Force Touch dokunmatik ekran teknolojisi ile sert bir dokunuş ve hafif bir ayırt yeteneğine sahip olacak. Bu özel Force Touch, esnek Retina ekrandaki minik elektrotları kullanarak, hafif bir dokunuş ile güçlü bir basma hareketi arasındaki farkı anlıyor ve istenildiği zaman ekrandaki içeriklerle ilgili belirli kontrollere anında erişim sağlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz