Çoğul konuşuyoruz zira bu sene Apple iPhone 6 ve iPhone 6 Plus olmak üzere iki farklı ürün piyasaya sürdü. Tasarım anlamında baktığımızda büyüklük dışında aman aman bir fark göremediğimiz bu cihazların detaylı bir karşılaştırmasını yapacağız.

Öncelikle Apple‘ın bu yeni ürünler sayesinde ulaştığı satış rakamlarının bu yeni uygulamanın teknoloji tutkunları tarafından benimsendiği anlamına geldiğini belirtmekte yarar var. Yine bu telefonların donanım özelliklerinin de birkaç önemli detay hariç aynı olduğunu söyleyebiliriz.

Ancak büyük ekran ve küçük ekran olarak tamamen farklı kesimlere hitap ettiklerini belirtelim. Öncelikle sadece karşılaştırmakla yetindiğimiz bu telefonların detaylı incelemelerini şu linkler üzerinden inceleyebilirsiniz: iPhone 6 ve iPhone 6 Plus.

Evet, şimdi karşılaştırmaya başlayabiliriz.

İki telefon da uzay grisi, gümüş ve altın rengi olmak üzere 3 farklı renk seçeneği ile beraber piyasaya sürüldü. Bunun yanında tıpkı renk seçeneklerinde olduğu gibi dahili depolama alanında da iki telefon için 3 farklı seçenek bulunuyor. Bu seçenekler 16, 64 ve 128 GB.

iPhone 6, 6.9 mm’lik bir kalınlık ile karşımıza çıkarken iPhone 6 Plus‘ta bu rakam 7.1 oluyor. Ancak ekran boyutlarındaki farklılık düşünüldüğünde bu durum gayet normal. Zira iPhone 6‘da 4.7 inç’lik bir ekran bulunurken bu istatistik iPhone 6 Plus’ta 5.5 inç’e yükseliyor.

iphone-6-ve-iphone-6-plus

Bunun dışında iki model tıpatıp aynı özellik gösteriyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi iki modeli daha yakından incelemek istiyorsanız yukarıda verdiğimiz linklere tıklayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz