iPhone 6 Tasarımı Taklit Mi?

iPhone 6’nın tanıtılmasının ardından HTC One M8 taklidi olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. Bunun ardından yine iPhone 6’nın taklit ettiği iddiaları gündeme oturdu. Taklit edilen cihazın orta sınıf Çin telefonu olduğu söyleniyor. Apple iPhone 6 Plus ve iPhone 6 akıllı telefonlarını tanıttıktan sonra çok fazla eleştirildi ve yeni eleştiriler artık dikkate alınmamaya başladı.

İlk olarak bükülme testleri yapıldı daha sonra saç yolma gibi pek çok alanda iPhone 6 ve iPhone 6 plus eleştirildi. Ancak son iddia oldukça ses getirdi ve dikkate alındı. İlk başta HTC One M8 taklidi gösterilen cihaz şimdi Digione adında Çinli telefon üreticisinin tasarımı, iPhone 6 Plus ve iPhone 6 akıllı telefonlarının tasarımlarının Çinli bir telefondan alındığı iddia ediliyor.

13 megapiksel arka kamerası 5 megapiksel ön kamerası, 5.5 inç ekranı, 2.0 GHz 8 çekirdekli MediaTek işlemcisi gibi özellikleri ile 130 Dolar gibi fiyatı var ve bu özellikleri ve tasarımı iPhone 6 ile benzer durumda. Digione Temmuz ayında patenti alındı, iPhone 6 ve İphone 6 Plus ise Eylül ayında piyasaya sürüldü. Apple henüz bu iddiaya bir yanıt vermedi.

iPhone 6 Tasarımı Taklit Mi?
iPhone 6 Tasarımı Taklit Mi?

Kaynak: engadget

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz