Aylardır tüm gözlerin üstünde olduğu Apple, sonunda beklenen İphone serisini çıkartı. 2 tane çıkarılan İphone 6, 5.5 inç’lik ekrana sahip olan İphone 6 Plus’a olan ilgi herkesi oldukça şaşırttı. Dün gün içerisinde satışının yapıldığı internet sitesinin defalarca kilitlenmesi ve aynı günde stokların tamamen bitmesi, kimsenin beklemediği bir ilgiydi. Üstelik verilen siparişlerde 3 ile 4 haftalık bir gönderim süresi bulunuyor. Buna rağmen ilgi azalmadı ve stokların bittiği duyuruldu.

Çıkmış olan, 4.7 inç ekrana sahip İphone 6’da ise durum biraz daha farklı. İphone 6 şuan itibarı ile stoklarda hala mevcut. Yani ilgi diğerine olduğu kadar yoğun değil. Bu ürünü sipariş etmiş olduğunuzda size gönderim süresi 7 ila 10 gün arasıdır. Bu bile iki farklı ürün arasında ki ilginin ne kadar farklı olduğunu gösteriyor.

Bu verilere bakıldığında, şimdiye kadar boyut olarak hep küçük olan İphone kullanıcıları, büyük ebatlı telefonlara özlem duyuyor olmalı. Bu nedenle ebat olarak daha büyük bir iphone’a ilgi göstermeleri oldukça normal karşılanmalı. Yani özlemlerini artık İphone 6 Plus ile giderebildikleri için, ilgi göstermeleri mantıklı olarak görülüyor.

Bu arada İphone 6’nın harita uygulaması hatalı olduğu için Apple’ın CEO’su şirketin internet sitesi üzerinden bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada hata için kullanıcılardan özür dileyip, bu uygulamayı kullanmak yerine Nokia ve ya Google harita uygulamalarını kullanmalarını tavsiye etti.

Harita uygulamalarında bulunan hatalar ise, yer imlerinin yanlış yerde olmaları, isimlerin yanlış yazılmaları gibi hatalar bulunuyor. Özellikle Kanada’da yapılan hatalar oldukça göze batıyor.

Bu gibi hatalara rağmen, bu hataların Kanada’da yoğun olmasına rağmen, İphone satışlarının bundan etkilenmediği açıkça ortada.

Samsung ve Apple arasında ki çekişmeler, herkes tarafından biliniyor. Apple’ın 9 Eylül’de İphone 6’yı piyasaya sürüp, ciddi ses getirmesi ile, Samsung saldırıya geçti ve İphone 6 Plus’ı işaret ederek bu projeyi yıllar önce yaptıklarını söyledi. Yani bir anlamda Apple’ı taklitçi olarak suçladı. Daha önce telif hakları ile ilgili defalarca mahkemelik olan iki firmanın savaşı tüm ilgi ile takip ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz