Evet, evet yanlış duymadınız. iPhone 6’nın çıkmasına çok az kaldı, hemen kısa süre önce büyük bir heyecanla iPhone 4S’i satıp aldığınız iPhone 5S’i de şimdi satın ve kendinizi iPhone 6 için hazırlayın. Hatta maddi açıdan yeterince uygun değilseniz kredi falan çekin yani kendinize uygun bir alt yapı hazırlayarak iPhone 6 için hazır konuma ulaşın…

Yoksa Toplum Sizi Dışlar

Malum, toplumun en büyük göstergesi iPhone… Çay bahçesinde, kafelerde, arkadaş ortamlarında her zaman masada bir iPhone yer alacak ve bu iPhone en son model olacak. Yani öyle bir önce ki model falan olması mühim değil. Zira artık telefonu özelliklerine göre almıyoruz. Popüler olduğu için ve kendi çapımız da toplum içerisinde bize bir statü kazandırdığını düşündüğümüz için telefon alır hale geldik. iPhone ise bu noktada bizleri egolarımız açısından en çok tatmin eden seçeneklerin başında yer alıyor. Hepimiz iPhone son model alınca tatmin ediyoruz kendimizi.

Normalde nasıldı bu işler? Telefon bir ihtiyaçtır… Ne ihtiyacı? İletişimi giderme konusunda bir ihtiyaç, bir aracıdır. Yani, ne model olursa olsun; temelde iletişim sağlarız. Bunun dışında ki özellikler, telefon değil, akıllı telefon adı altında cep bilgisayarı gibi bizlere sunuluyor. Öyle ki günümüzde bir çoğumuz aldığımız o iPhone telefonların çoğu özelliğini kullanmıyoruz bile.

Teknolojiyi belki bir gün çıkarlarımız için, gerçekten faydalı olması nedeni ile kullanırız ve o gün bizimde bir şeyler üretme konusunda isteğimiz, hevesimiz olur. Ancak bu şekilde sadece moda adı altında teknolojiyi kullanmaya kalkarsak hiç bir şekilde ne kendimize, ne topluma ne de insanlığa bir faydamız söz konusu olmaz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz