iPhone 5C Başarısız mı Oldu?

Apple uygun fiyatlı olarak satışa sunduğu iPhone 5Cçok fazla başarılı olamadı ve başarılı olamadığından ötürü iPhone 5C üretimi durdurulacak.  2007 yılından itibaren iPhone satış grafiği giderek arttı ve fiyatı ile de dikkat çekti. Apple fiyatların yüksek gelmesi sonucu çok istek görmesi üzerine uygun fiyatlı olarak iPhone 5C adlı modelini üretti ve satışa sundu.

2012 yılında satışa çıkarıldı ve iPhone 5 ile kısmen aynı özellikleri taşıyan iPhone 5C renkli silikon kasasıyla özel tasarım kılıfı ile ve güzel görünümü ile çıktığında oldukça fazla ses getirdi. Birçok pazarda iPhone 5C satış grafiği diğer modellerin altında kaldı ve bu durum karşısında Apple ise 2015 yılında iPhone 5C üretimine son vereceğini açıkladı.

Gelen bilgilere göre kesin olmamakla birlikte Apple gelecek yıl iPhone 5C üretimini gelecek yılın sonlarına doğru durduracak. Bilhassa iPhone 6 duyurulduktan sonra ve Apple’ın diğer modellerinden sadece 100 Dolar gibi daha ucuz fiyatı olduğu için iPhone 5C birçok kaynak tarafından uygun fiyat kategorisinde sınıflandırılmıyor. 8 GB depolama alanı olan iPhone 5C adlı modelini de duyurdu ancak satışları artmadı farklı promosyonlara rağmen beklenilen talebi görmedi.

iPhone 5C Başarısız mı Oldu?
iPhone 5C Başarısız mı Oldu?

Kaynak: imore

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz