Ipad Kullananlar Dikkat!

Ipad’in sağlığa zarar verdiği açıklandı! ABD’li uzmanlar bir araştırma yaptı ve son yaptıkları araştırmalara göre iPad gibi tabletlerin gece karanlığında kullanılması sakıncalı. Yani uyumadan önce kullanılması insan sağlığı için negatif bir etki bırakıyor. Araştırmalar sonucunda tabletlerin uyumadan önce kullanılmaması gerektiği açıklandı.

Uzmanlara göre iPad ve benzeri ürünler kullanan insanlar kendini uyanınca yorgun hissediyor. Sanki daha az uyumuş hissine kapılıyor. Uyumadan önce kullanılması da yaydığı ışık yüzünden daha az yorgun hissedilmesine ve bu nedenle daha geç uyumasına neden oluyor.

Az uyku ile başka güne uyanan insanlar da güne yorgun ve somurtkan başlıyor. Ayrıca tüm gün bu yorgunluğun etkisinden çıkamıyor.

Uzmanlar bu nedenle iPad ve benzeri ürünlerin yatmadan önce kullanılmamasını uygun bulmuyor. Bunun yerine kitap okumanın daha sağlıklı olduğu hususunun altı çiziliyor.

Bunun dışında da Amazon’un Kindle cihazları gibi gözleri yormayacak ve etki etmeyecek saçan eden ış e-kitap okuyucular da yatmadan kullanılabilir. Ama uyumadan önce yorgun uyanmak istemiyorsanız iPad kullanmayın!

Ipad Kullananlar Dikkat!
Ipad Kullananlar Dikkat!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz