Ios İçin Pil Ömrünü Uzatma Taktikleri

Belirtileri: iPhone Pil ömrü 10, 14, veya 24-saatten kısaysa

Nedenleri: Yazılım tam olarak desteklenen iPhone’nun her sürümü için optimize olur ama tarihsel iOS sorunu olarak her yeni sürümünde de bu bir sorun olmuştur. Ancak tüm pil ömrü sorunları iOS sonucu değildir. Bazen uygulamalar ve ayarlara ilişkin hususlarda bu soruna yol açabilir.

Potansiyel çözümler: Parlaklık ayarlarını düşürmeniz gerekebilir.  iOS için bekleyen iPhone ile ilgili diğer drenaj sorunları en aza indirmeye yardımcı olarak yani bazı ayarlarını değiştirerek daha fazla güç elde edebilirsiniz. Bu yeni dönemde güncelleştirme optimize edilerek çözülmeye de çalışılacaktır. Ekran için genellikle büyük pil sorunu yok eder ama Ekran ve Parlaklık bölümde | Ayarlar kısmında yarısına kadar indirerek pili muhafaza etmeyi deneyin.

Neyin çok kullanım sağladığına bakmak için başka bir ayar ile gerçek zamanlı pil kullanım istatistiklerini görebilirsiniz. Ayarlar git | Genel | Kullanımı | Pil Kullanımı resimdeki gibi seçebilirsiniz. Bu ekranda pil kullanımı her uygulama yanında görüntülenen yüzde miktarı ile eşleşir. En yüksekten kullanım sıralanır.

Yani parlaklık ayarlarını düşürebilir ve pil kullanım istatistikleri kontrol etmeyi deneyebilirsiniz.

Wi-Fi ve Bluetooth kullanmadığınız zaman onları devre dışı bırakmak da oldukça işinize yarar.  Kullanılmadığı zaman kapalı duruma getirebilirsiniz. Hiçbir sinyal ya da cep telefonu servis taşıyıcılarının ölü noktalarında pil kullanımı düşüktür. Dışarıda pile ihtiyacınız olduğunda sinyali kapatarak birkaç saat fazla güç elde edebilirsiniz.

Ayarlar aracılığıyla LTE kapatmak için | Hücresel | LTE etkinleştirin – ya da belki ölü bölgeleri ile seyahat ederken Hücresel Veri kapatın. Bu pil tüketimini önemli ölçüde sınırlayacaktır.

 

Ios İçin Pil Ömrünü Uzatma Taktikleri
Ios İçin Pil Ömrünü Uzatma Taktikleri

Kaynak: Techrepublic

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz