17 Eylül’de Apple tarafından kullanıcılar ile buluşturulan iOS 8’deki sorunlar bitmek bilmiyor. Bluetooth aksesuarı kullanan iPhone kullanıcılarını etkileyen bu sorunu haberimizde öğrenebilirsiniz.

Geçtiğimiz Haziran ayında WWDC etkinliğinde OS X Yosemite ve Swift ile beraber tanıtılmış olan iOS 8, üç aylık beta (deneme) süresinin ardından 17 Eylül tarihinde final sürümü olarak iPhone 4S ve üstü telefonları kullananların hizmetine sunulmuştu. Yayınlamasının ardından, Wi-Fi bağlantısında kopmalar ile karşı karşıya gelen kullanıcıların bir diğer şikayeti de 2G-3G arasındaki geçiş özelliğinin kaldırılmış olmasıydı. Bu gibi birçok şikayete sebep olan iOS 8 şimdi de bluetooth bağlantısı sebebiyle kullanıcılardan şikayet almaya başladı.

Apple Destek forumları ile MacRumors’ta birçok kullanıcı iOS 8 ve iOS 8.0.2 yüklü cihazlarını otomobillerinde kullandıklarında bazı sorunlarla ile karşı karşıya kaldıklarını belirttiler.

Üstelik sorun sadece arabalarla da sınırlı değil. MacRumors ve Apple’ın Apple Destek forumları üzerinde şikayette bulunan kullanıcıların en büyük çoğunluğu otomobil ile bluetooth sorununun otomobil ile kullanımda gerçekleştiğini belirtse de, aslında sorunun kulaklık, hoparlör ve diğer bluetooth aksesuar kullanıcılarında da olduğu anlaşılıyor. Yani sorun yalnızca arabaları kapsamayıp, iOS 8 yüklü cihazların, bazı akıllı saatler, Pebble, Cookoo gibi platformlarda da sorun çıkarttığı belirtiliyor.

İlerleyen günlerde ne olacağı bilinmezken, Apple firmasının yeni bir güncelleme ile bu sorunları çözmesi kullanıcılar tarafından bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz