Kısa sürede teknoloji sektörünün en büyük devi haline gelen ABD menşeili Apple şirketi, telefonlarını da işletim sistemlerinini de sık aralıklarla güncellemeye devam ediyor. Apple, son olarak iOS 8 işletim sistemini kullanıcılarına sunarak, yeni yeniliklerin kapısını açtı.

Bu ay içinde yeni telefonu iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ı piyasaya sunan Apple, bu telefonları otomatik olarak iOS 8 ile kullanıcılara sundu. Bunun dışındaki alt versiyon telefonlar ise yeni gelen güncellemeyi telefonlarına yükleyerek kullanmak zorundalar.

Apple’ın iOS 8 uygulaması, iPhone 4s ve iPad 2 üstü modeller için geçerli. Bunun alt modellerinde telefonlarda güncelleme mümkün olmamakta.

Gelen yenilikler ise ilk bakışta sıradan bir kullanıcı için görünür olmasa da, arka planda detaylı bir şekilde fark edilebilen yenilikler olarak karşımıza çıkmakta. Yeni sürümün en önemli özelliklerinden birisi olarak uygulamaların artık birbirileri ile bağlantılı olarak çalışabilmesi olarak ön plana çıkıyor. Böylece bütün uygulamaların ayrı ayrı parola verileri, tek bir merkezde toplu olarak depolanabilmekte. Bunun haricinde iOS 8 ile gelen yeniliklerden birisi de widget uygulması. Bu sayede, örnek vermek gerekirse eBay’da ilgilendiğiniz ürüne teklifi artırmak için uygulamayı açmanız gerekmeden bu işlemi basitçe ana ekranınızdan yapabiliyorsunuz.

Bunun dışında da yeni sürümde yenilikler bulunmakta. Artık üçüncü parti klavyeleri Apple ürünlerinize eklemeniz mümkün olacak. Bunun dışında bir sağlık uygulamasını bu sürüm ile birlikte kullanıcısına sunan Apple, bu uygulamayla diğer dış cihazlardan gelen fitness vb. Verilerini Apple cihazarına aktararak burada depolama imkanı sunabiliyor.

Birçok yeniliği daha beraberinde getiren iOS 8 ise uzmanların yorumlarına göre beklentiyi karşılayabilmiş değil. Konuyla alakalı yorumlarda bulunan uzmanlar, Apple’ın yeni sürümde belli başlı eksikleri gideremediğini ve sürümün çok az yenilikle sınırlı kaldığını belirterek dev şirketi bu yönden eleştiri yağmuruna tutuyor. Bir kısım yorumcu ise Apple’ın yeni telefonları iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ı piyasaya sürdüğü için, iOS 8 uygulamasını da aceleye getirerek tam olarak hazır hale gelmeden piyasaya sürdüğünü belirtiyor.

Apple severler ise genel olarak yeni sürümle alakalı olumlu yorumlarda bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz