Intel'in 10nm Yongaları Yolda

 

Intel’in Broadwell işlemcileri 22nm yongaları Haswell ile daha iyi verimlilik sunan şirket, ilk 14 nanometre çiplerini tanıtmıştı.

Daha sonra bu yıl Intel yeni nesil Skylake cips başlatacağını söyledi ama hala 14nm tasarıma dayalı olanların piyasaya sürülmesini bekleniyoruz.

Cipleri daha ne kadar küçültebiliriz diye düşünen İntel son zamanlarda ilk 10nm işlemciler tasarladığını açıkladı ve 2017 yılında başlamasının planlanıyor olduğu söylendi.  10nm yongaları gelişme sürecinde ve şirket henüz bu durumun zamanlamasının tartışmaya hazır olmadığını söyleyerek haberlerinin önünü kapatmaya çalıştı.

Bir kaç yıl önce, Intel araştırma olarak 10nm yongaları listelemişti ve 2015 yılında daha sonraki bir zamanda bu planı uygulayacaklarını belirtmişti.

 

Intel'in 10nm Yongaları Yolda
Intel’in 10nm Yongaları Yolda

Bu arada bu yıl, Intel’in 6. Nesil Skylake cips tabletleri ile diğer düşük-güç bilgisayarlar için 14nm Cherry Trail fişleri yayılmaya başlayacak. Cherry Trail son birkaç yıldır, Windows ve Android tablet ile popüler olan Bay Trail işlemcilerin halefi olacak.

Kaynak:  TweakTown

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz